bokrecensioner boktips

Den svarta dahlian

Författare: James Ellroy
Genre: Deckare
Ämnesord: mord
ISBN: 9170022887


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

På kvällen den 10 januari 1947 promenerar en vacker ung kvinna ut ur Biltmorehotellet i Los Angeles - och gick för att möta sitt fruktansvärda öde. Fem dagar senare hittades hennes kropp på en ödetomt, tömd på blod och skuren i två delar. Dagstidningarna kallade henne den svarta dahlian, och mordet på henne blev startskottet för den största människojakten i Kaliforniens historia.

Med i mordspaningen är Bucky Bleichert och Lee Blanchard: poliskollegor och rivaler om samma kvinna. De blir bägge besatta av den svarta dahlian och låter jakten på hennes mördare uppsluka sig. Spåren leder dem in både i de mörkaste prången i efterkrigstidens Hollywood och i det mäskliga psykets svartaste natt.
Medelbetyg: 1,5 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Den svarta dahlian :
2006-12-03 14:14
En trist deckare som aldrig lyckas fängsla mig. När jag läser den känner jag mig mest irriterad på poliserna och deras arbetsmetoder.
Betyg 2
2011-04-14 13:48
Läste den här för några år sedan, nu när jag är medlem på boksidan.net måste jag helt enkelt uttrycka hur dålig jag tycker den är. Har man svårt att sova och räkna får inte fungerar föreslår jag att man börjar läsa den här.
Betyg 1
Liknande böcker:
Sherlock Holmes versus..
 A. Conan Doyle
De som dör först
 A. Marinina
Stjärnfall
 F. Mellvig
Liket i biblioteket
 A. Christie
Ödesmark
 S. Jacksson
Innan molnen kommer
 M. Jungstedt
Det innersta rummet
 J. Horst