bokrecensioner boktips

Biten

Författare: Kelley Armstrong
Genre: Thriller
Ämnesord: humor, kärlek, spänning, äventyr
Utgivningsår: 2001
ISBN: 9171300201


Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Elena hatar sin styrka, sin vildhet, sin hunger - för mat, för sex, för att vara ute nattetid och för jakten. Hon vill vara en vanlig kvinna, och hon drömmer om att gifta sig, skaffa barn och leva ett stillsamt liv. När telefonsamtalen kommer vägrar hon att svara. Hon vill inte tillbaka till sin familj. Och hon vägrar möta Clay - mannen hon en gång älskade passionerat och vildsint. Men de behöver henne och hon tvingas tillbaka. Hon finner familjen söndertrasad av hot och fiender. Hon måste hjälpa dem.

Utdrag ur boken:
Jag kände stick av smärta i mina knutna händer. Jag rätade ut dem och smärtan blevbara en tänjning, som om någonting rörde sig uunder huden. Jag brydde mig inte om det. Jag hade viktigare saker att tänka på. Men känslan blev bara värre. Jag tittade ned och fick se fingrarna dra sig in i händerna, hår som växte ut på dem. Jag hade inte gjort någonting för att sätta igång förvandling, inte ens tänkt på det. Jag skakade händerna häftigt och böjde fingrarna, försökte få stopp på förändringen, men smärtan spred sig ut i armarna, och fötterna började pirra. Jag blundade och befallde kroppen att sluta. Ryggen kröktes , skjortan började spricka. Nej! Skrek min hjärna. Sluta! Det slutade inte. Det ryckte i benen; de ville drs sig in under kroppen men fick inte plats. Jag satt fast under en Folka med bara några centimeter till godo. Jag kunde inte resa mig på alla fyra, inte röra armar och ben. Jag knep ihop ögonen och koncentrerade mig. Ingenting hände. Den första ilningen av skräck rann genom mig. Och då skyndades förvandlingen på; kläderna slets sönder, och kroppen envisade med att röra sig på omöjliga vis. Det var rädslan som orsakade den, rädslan för att befinna sig här på parkeringen med en mördare hade satt igåbg förvandlingen och nublev den värre av rädsla för att fastna under bilen. Jag måste ut. En ny våg av fruktan fick bplen att resa sig, och ryggen slog i bilens underrede. Den här gången visste jag att smällen var verklig. Otydligt hörde jag LeBlancs skor knarra mot sasfalten. Hörde honom säga någonting, skratta. Jag rullade ut från bilen, klorna skrapade mot asfalten. Halvägs ut knöts sig benen, och jag ramlade ihop på magen. Varje muskel i armar och ben ryckte i spasmer. Ett tjut av smärta bröt fram ur min strupe. Jag bet ihop käkarna. Det var för sent att hejda förvandlingen. Jag hade kommit halvvägs, och nu skulle det ta längre tid att bli människa än att bli varg. Jag fokuserade krafterna på att bli klar, närde förvandlingen med fruktan, och äntligen kom den sista fasen, med en våg av smärta så förblindade att jag svimmade. Jag vaknade till så fort jag slog nosen i marken, och sedan lg jag på magen och kippade efter luft. Jag ville inte röra mig. Jag hörde steg som närmee sig. Han viste ungefär var jag befann mig, och nu drogs snaran år. Jag var för utmattad för att röra mig. Så vred jag på huvudet och såg den döda kvinnan. Jag hävde mig upp på fötter och sprang.
Medelbetyg: 3,82 (11 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Biten :
2006-11-06 08:12
En väldigt bra bok som har med väldigt många genre. Jag kunde inte lägga den ifrån mig.
Betyg 5
2008-06-12 15:14
Jag fattade inte när jag köpte boken att den skulle handla om varulvar. Och när jag väl förstod det, tappade den mig helt.
Urusel, för att inte gå in på detaljer.
Betyg 1
2008-09-22 19:04
Spännande från början till slut!
Fantastiskt skriven med en så otroligt underbar handling, Kelley Armstrong har verkligen lyckast jättebra med att beskriva varje karaktär i boken så att man verkligen kan se dem framför sig när man läser.
När de förvandlas till varulvar så beskriver hon det med sådana detaljer att man nästan kan tro att hon själv är varulv. Armstong har verkligen blivit en av mina favoritförfattare.
Jag tog med mig denna bok överallt för jag kunde absolut inte sluta att läsa den, helt underbart!
Betyg 5
2008-11-24 08:27
nja inte så spännande som jag trodde att den skulle vara. Mer romans än spännig men den tog sig på slutet.
Betyg 2
2009-03-15 22:08
Eftersom jag är ett stort fan av varulvar var jag tvungen att läsa denna. Boken är skriven för lite äldre och de gillar jag skarpt. Därimot har jag en klar uppfattning att varulvar ska stå på bakbenen var stora viga varelser som bla tar sej fram i städer genom att hoppa på hustak och ska inte se ut som vanliga vargar utan nå speciella övernaturliga talanger utaom just förvandlingen som i denna bok.

Denna bok handlar om att hennes flock blir attackerade av rebelliska rackor (varulvar utan flock). Elena har tagit avstånd från varulvs livet för att hon vill leva att normalt liv och inte vara ett monster (så orginelt jag vet). När hon kommer tillbaka för att de behöver hennes hjälp så brottas känsolrna med den man som hon hatar och älskar så passionerat, han som bör skulden till att hon blev en varulv.

Så denna bok bjuder både på kärlek, thriller och fantasy. Jag gillade boken, men tycker de borde ha krämat på lite mer när de gäller de övernaturliga
Betyg 3
2009-08-11 17:37
Jättespännande bok som jag rekommenderar att fler ska läsa!
Betyg 5
2010-06-22 00:08
en jätte bra bok som jag föll för direkt :D jag älskar även framsidan ;D den är spännande och har rätt mycket kärlek i sig, vilket jag älskar, :D enda nackdelen var att jag störde mig lite på Elena för att hon aldrig insåg hur lycklig hon var fören i slutet, men så brukar det ju vara.
men absolut läsvärd!
Betyg 5
2010-08-11 00:14
En bladvändare som fick mig fast. Detta förvånade mig då jag trodde att boken skulle vara tråkig. Väldigt bra bok! :D
Betyg 5
2013-04-21 10:50
Biten blev en positiv överraskning , jag tycker om vampyr och varulvar böcker men det finns så få bra, de flesta är böcker för yngre läsare och det trodde jag även biten var. Men det är helt klart en vuxenbok och även om det inte är något litteratur mästerverk så är den spännande och absolut läsvärd.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Biten
Liknande böcker:
Skampärlorna
 A. Lilja Gladh
Det ingen ser
 L. Hall
Kryptören
 A. Jallai
Kokain
 P. Engman
Perfect Day
 T. Löwendahl
Inte den du tror
 H. Ford
Den 13e dockan
 A. Loring
Samma Författare: