bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Skymningssång i Kalahari
Världens ålder
Liknande böcker:
SAS Ghost Patrol: brit..
 D. Lewis
När folkmordet kom til..
 T. Bodström
Brittiska imperiet upp..
 D. Harrison
Dödgrävarna
 R. Barth
Ora et labora: Varnhem..
 .
Trettioåriga kriget
 D. Harrison
Sveriges medeltid
 D. Harrison
Den osannolika mördare..
 T. Pettersson
Om arternas uppkomst g..
 C. Darwin
Stormaktens undergång
 D. Harrison

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerGryning över Kalahari

 
Författare: Lasse Berg
Genre: Fakta
Ämnesord: natur, historia
Utgivningsår: 2005
ISBN: 9173249343
 
Lärorik:  9

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Det är gryning över Kalahariöknen. De rödtofsade trapparna spelar och solen lyfter sin skiva över horisonten som den gjort i miljoner år.
I Kalahari finns bushmännen eller san-folket som de egentligen heter. Genetiskt sett är de en av jordens äldsta folkgrupper och de lever fortfarande som de tidigaste människorna gjorde av att samla det som naturen ger. Lasse Berg känner san-folket sedan 20 år tillbaka. Minst lika länge har han grubblat över frågan om mänsklighetens ursprung.
Hur har den mänskliga arten uppkommit? Vad hände för sju miljoner år sedan då människornas och apornas vägar skildes åt? Och vad är egentligen en människa?
Gryning över Kalahari är resultatet av många års arbete och resor. Lasse Berg har intervjuat de främsta vetenskapsmännen inom evolutionslära, arkeologi och paleontologi. Han har sammansmält detta med sina egna erfarenheter av att leva på olika håll i världen, inte minst i Afrika. Resultatet är en fascinerande, lättillgänglig och djupt personlig sammanfattning av vår tids mest avancerade vetande om människans evolution. Borta är numera den klassiska darwinismens föreställning om den stenhårt individualistiska kampen för tillvaron som utvecklingens drivkraft. Idag vet vi att det är andra saker som betytt mera i mänsklighetens evolution. Som skapat den fantastiska berättelsen om hur en liten grupp tillhörande arten Homo sapiens som levde i Afrika för 150 000 år sedan spred sig ut över hela jordklotet.
Detta är boken om det samarbetande, lättjefulla, berättande, dansande, målande, skönhetstörstande djuret. Boken om människan.


Medelbetyg: 3 (6 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Gryning över Kalahari :


poby 2006-10-22 13:30
En fascinerande berättelse om människans ursprung. Författaren börjar sin historia för 7 miljoner år sen när människan för första gången kan säskiljas från aporna. Han följer sen människans utveckling fram till dagens art, Homo Sapiens.
Detär en grundläggande forskning, som Lasse Berg har gjort, och han kommer med en hel del "nytt" i boken, som gör den än mer intressant.
Betyg 4

minigrisen 2008-02-10 11:00
Detta är ett gediget verk som handlar om mcyket viktigt. Många av de sakerna han skriver om får en att tänka på sig egen livsstil och hur vi människor egentligen borde leva. Gryning över Kalahari sår många små tankefrön som växer stora långt efter att man slutat läsa boken. Jag tycker att alla borde läsa den här boken, speciella alla som verkar tycka att människan är dömd till att vara onda egon och att det gäller att roffa åt sig så mycket som möjligt under vår livstid.
Betyg 4

tekoppen 2010-01-14 11:53
En intressant bok som faktigst ingav lite hopp...
Betyg 5

Zenmuron 2014-10-29 10:42
Jag är inte så förtjust. Mest gammal skåpmat under de första 80% av boken, framåt slutet blir det intressantare, men det räcker inte för ett bra betyg.
Betyg 2

trebor 2014-12-10 15:05
Gillar den en del intressanta fakta stark tvåa
Betyg 2KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Gryning över Kalahari


  Köp boken som film på cdon: