bokrecensioner boktips

Djupt vatten

Författare: Kate Cann
Genre: Ungdom
Ämnesord: depression, kärlek, ungdom
Utgivningsår: 2003
ISBN: 9188877094


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Djupt vatten är andra delen i Kate Canns trilogi om Colette och Arts kärlek och de komplikationer man stöter på i ett förhållande.

''Det var inte bara hans utseende som gjorde mig helsåld, fast det var knäckande - utan också elektriciteten jag kända att han utstrålade. Ibland var den så stark att det kändes som jag blev upplyft och omruskad. Känslan var inte alltid behaglig, men man blev liksom beroende av den. Till slut ville jag bara vara med honom och ingen annan.''

Art vill ha - och förväntar sig - sex, och Colette vill också. Men var ska det ske - och när? När de väl har tagit steget blir ingenting som förut...

Kate Canns böcker om Colette och Art har fått ett fantastiskt mottagande: Äntligen en författare som kan berätta om kärlek och relationer på ett äkta sätt och som utan att moralisera stärker modet att våga lita på sig själv.


Medelbetyg: 3,56 (9 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Djupt vatten :
2006-10-17 17:26
Boken handlar om två förälskade ungdomar, Art och Coll som får en dålig börja på deras förhållande.
Art tvingade henne till sex, men Coll lyckades motstå att ha sex med skolans snyggaste kille som gjorde henne helsåld.
En andra chans i förhållandet, var värt det. Nu handlade det vad Coll ville, inte vad Arts behov ville ha. Det utvecklades till mer än bara kärlek utan även till deppiga stunder, beroende av varandra och ensamhet.

En bok om två kära ungdomar.. Händelser som kan hända på riktigt som man känner sig träffad av, som gör att man tror mer på det författaren skriver.
Man kunde leva sig in i allt de gjorde genom de sorliga och lyckliga stunderna.
Men att Art som person förändrats till en bättre människa om allt som tidigare hade hänt, var helt otroligt, precis så som jag ville att det skulle hända.
Han tog det lugnt i börja med Coll, det handlade om hennes vilja inte hans som det gjorde första gången då han tvingade henne.
Författaren hade bra avslutningar på varje avslutningskapitel.
Man kände deras känslor, hur de kände.. Man kunde verkligen tro att händelsen hade hänt på riktigt eller så är författaren helt enkelt jävligt bra på att hitta på en verklig händelse. Jag kunde leva mig in i boken och allt runtom mig bara försvann. Jag var i bokens egen värld. Mer kändes det som om jag var glad över deras kärlek, för det är så jag söker och vill ha det. Boken beskrev en massa bra saker som att skola och framtid betyder lite mer än annat.
Men i en viss del av kapitlet upprepades samma händelser om och om igen, det var lite tråkigt att läsa men det var ju bra att det vände sig, innan man började lägga ifrån sig boken.
Boken var absolut läsvärd, verkligen en sån bok jag velat läsa. Den får 4.5 av 5 möjliga.


"Det var inte bara hans utseende som gjorde mig helsåld, fast det var knäckande - utan också elektriciteten jag kände att han utstrålade. Ibland var den så stark att det kändes som jag blev upplyft och omruskad. Känslan var inte alltid behaglig, men man blev liksom beroende av den. Till slut ville jag bara vara med honom och ingen annan."
Betyg 4
2007-03-29 10:39
Bra bok, men kunde ha varit så mycket bättre! Lite för slätstruken.
Betyg 3
2007-06-13 18:47
Jag har läst många böcker av Kate Cann och alla har, precis som denna, en verklighetstrogen handling. Det handlar oftast om kärlek, förhållanden och känslor och om att reda ut ett förhållande.

Den här boken är bra och på ett sätt spännande men det är något som gör att jag inte riktigt kan leva mig in i Kate Canns böcker. Förhållandet i den här boken känns ibland ytligt och jag är hela tiden på helspänn för att något ska gå snett mellan Collet och Art. I alla Kate Canns böcker har jag en sorgsen känska hela boken igenom och det är något som saknas. Trotts detta är den här boken jättebra och den är absolut läsvärd.
Betyg 3
2008-01-22 16:30
Bra bok. Kunde inte sluta läsa den.
Betyg 3
2008-11-17 21:24
Överskattade. Jag fastnade aldrig under under vattenytan på omslaget.
Betyg 2
2009-03-04 21:45
Detta är en bra bok men omslaget var inte så lockande . Men det är inte alltid det som gäller utan handlingen . Här få vi lära oss om vem det är som bestämmer och att våga säga ifrån !
Betyg 4
2009-04-26 01:32
Stor favorit! Älskar allt med den men blir lite förbannad på Art ibland.

Läs!

+++++!
Betyg 5
2009-12-08 17:20
Otroligt bra! Jag fastnade för den direkt! Fick panik när jag hade läst klart den, jag var bara TVUNGEN att läsa nästa!
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Djupt vatten
Liknande böcker:
En flicka till häst
 E. Bagnold
Silverskeppet
 J. Moen
Hotellet
 P. Jansson
Cirkus
 P. Jansson
Nära ögat, Sandra
 I. Högelin-Brattström
Dödlig ömhet
 A. Berggren
Moxie
 J. Mathieu
Seraphinas cirkel
 J. Shipley
Betty som detektiv
 M. Sutton
Tvillingdetektiverna
 S. Ahlrud