bokrecensioner boktips

Popcorn

Författare: Ben Elton
Genre: Satir
Ämnesord: politik, mord, spänning
Utgivningsår: 1998
ISBN: 9780552771849


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Allt ljus faller på Bruce Delamitri. Han står på höjden av sin karriär. Han har just erövrat en Oscar inför en miljard TV-tittare för sin senaste film. Av många kritiker dock kallad raffinerat med billigt underhållningsvåld, simpelt ''popcorn'' till populasen, en sjuk kick för natural born killers. Uddlös kritik i denna stund, Bruce Delamitri är kung.

Ända tills han återvänder till lyxvillan i Beverly Hills. Wayne och Scout, efterspanade och samvetslösa seriemördare, har bestämt sig för att avlägga visit hos Den Store Regissören. De är hans största fans och de har en grym, blodig plan...

Belönad med Englands mest prestigeladdade deckarpris 1998 - The Golden Dagger - Deadlines pris för årets bästa kriminallitterära verk utgivet i Sverige - Kaliber 97!

Medelbetyg: 3,25 (4 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Popcorn :
2006-10-13 15:11
"Popcorn" handlar om Wayne och Scout, ett seriemördarpar som åker runt i USA och skjuter folk de inte känner. De bryter sig senare in i den populäre regisörens Bruce Delamitris hus, och tar de som råkar befinns sig där som gisslan.

Denna bok är väldigt ironiskt berättad, fullt med pikar på det amerikanska TV-samhället och dess mediavåld. I epilogen berättas det om vem som stämmer vem. Det känns ju igen... The United States of Stämmningar.

Jag gillar den här boken mycket.

Betyg 4
2006-10-14 11:31
Trevlig läsning så länge som jag läste boken, men inget som fastnade.
Betyg 3
2009-11-02 18:51
Jag tyckte att boken var lite konstig i början men så mer jag läste så mer förstår jag bokens budskap och hänger då med bättre. Jag gillar att boken inte är som alla andra och att Ben Elton skriver en bok som kanske inte har en handling som fastnar men temat media som jag verkligen gillar! Budskapet och boken är en rolig avvikare till allt annat som skrivs idag.
Betyg 3
2015-11-18 20:53
Ben Elton har en vettig poäng med denna samhällskritiska kriminalroman.

Hollywood och TV-branschen får ta en rad smällar om ansvaret de bär och hur mycket de påverkar samhället. En skarp skildring som växer mot slutet.

Tyvärr kan jag tycka att det går på tomgång väldigt länge, och storyn är onödigt våldsam. Det är först under de sista kapitlen boken sticker ut.

Jag gillar Ben Elton och "Kampen mot Stark" är bland det bästa jag läst.
Det här var inte av samma kaliber.
Betyg 3



Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Popcorn
Liknande böcker:
Den stora bataljen
 L. Salvérius
Mörkret vet
 A. Indridason
Mord i församlingen
 B. Håkansson
In klampar Jimmie : Sv..
 P. Mattsson
En gentleman i Moskva
 A. Towles
Vercingetorix dotter
 D. Conrad
Sommar
 P. Jansson