bokrecensioner boktips

Det susar i säven

Författare: Kenneth Grahame
Genre: Barnbok
Ämnesord: fabel, antropomorfism, mysticism, äventyr, moral, vänskap
Utgivningsår: 1908
ISBN: 9789132166785


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Det susar i säven är en riktig klassiker! Här möter vi den blyga, lite trögtänkta Mullvaden, den påhittiga och modiga Vattenråttan, den barska Grävlingen och den självupptagna och oförbätterliga Paddan. Det är en härlig, rolig och alldeles speciell saga för stora och små.

Utdrag ur boken:
Alltsammans var ett enda dallrande och skälvande, glittrande och gnistrande, sorlande och porlande, plaskande och bubblande. Mullvaden var förhäxad, hänryckt. Han travade bredvid älven, precis som man, när man är mycket liten, brukar trava bredvid en stor människa som håller en trollbunden med spännande historier. Till slut var han trött och satte sig på stranden medan älven fortsatte att pladdra och babbla och dra en lång rad av världens bästa historier för honom.


Nedskrivet av Salamis

Medelbetyg: 2,8 (5 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Det susar i säven :
2007-01-08 20:31
Trots att jag inte har något emot att läsa barnböcker då och då, tyckte jag inte särskilt mycket om den här boken. Det fanns helt enkelt alldeles för lite i boken som rörde mig.
Betyg 2
2008-03-31 23:07
En lite speciell barnbok om några djurs liv på den engelska landsbygden, nära en älv. De små berättelserna har väldigt olika innehåll och tempo. De långsammare har väldigt fina miljöbeskrivningar och skildrar karaktärernas inre mer ingående, som jag däremot kan ha svårt att föreställa mig att barn orkar lyssna på. Men så finns ju även den äventyrsfyllda följetongen (som dyker upp i ungefär vartannat kapitel) om Paddan som helt klart är den roligaste (tack vare sin totala odräglighet) figuren.
Vad jag gillade allra mest var den stämningsfulla känslan som fanns i hela boken.
Betyg 4
2020-11-01 20:41
En riktigt klassisk barnbok. Vi får möta de välkända figurerna Paddan, Mullvaden, Grävlingen och Vattenråttan. Boken utspelar sig på den engelska landsbygden på tidigt 1900 tal. Sedeslärande berättelse med en sensmoral på slutet som en riktig fabel ska ha.
Betyg 3
2021-06-07 13:38
Mullvaden lämnar sitt trygga invanda och beger sig ner till stranden. Där vid ån möter han Vattenråttan, som berättar för honom om livet där. Mullvaden får snart höra om Paddan och hans olika manier. Ett tag var det båtar. Nu är det bilar som gäller. I Svartskogen bor Grävlingen. Han tycker inte om att umgås med andra, men känner att han ibland måste göra ett besök ifall något skulle vara på tok, som nu när Paddan ständigt varit vårdslös i trafiken och med det behöver extra tillsyn. Det här är en bok som växlar mellan ett flertal olika berättelser, vilket gör den jobbig att läsa. Ännu mer jobbigt är själva språket, med långa och krångliga meningar och en hel del ord som inte riktigt hör till vardagen av idag.
Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Det susar i säven
Liknande böcker:
Super - Charlie och sp..
 C. Läckberg
Super - Charlie och mo..
 C. Läckberg
Skalman och Trollfen
 R. Andreasson
Vägen till Mumindalen
 T. Jansson
Super-Charlie och Gose..
 C. Läckberg
H.C. Andersens underba..
 H. Andersen
Familjen Knyckertz och..
 A. Sparring
Familjen Knyckertz och..
 A. Sparring
Vi måste till jobbet
 P. Lindenbaum