bokrecensioner boktips

På spaning med Bridget Jones

Författare: Helen Fielding
Genre: Komedi
Ämnesord: humor, kärlek
ISBN: 9177091531


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Äntligen! Bridget har funnit kärleken - och singellivet är ett minne blott. Eller? Bridget Jones har skyhöga förväntningar på livet med drömprinsen Mark Darcy. Olyckligt nog har verkligheten sina brister, och Bridget inser skräckslaget att parlivet kräver lika många expertråd och trofasta väninnor som singellivet.
Medelbetyg: 3,48 (23 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av På spaning med Bridget Jones :
2004-02-02 22:19
Den här boken är inte riktigt lika bra som sin föregångare, Bridget Jones Dagbok, men ändå mycket underhållande. På samma sköna sätt som i första boken får man på ett humoristiskt och lite ironiskt sätt följa Bridget och hennes vänner.
Bridget åker med en väninna till Thailand. De blir lurade och Bridget hamnar i fängelse för drogsmuggling. Det låter allvarligt och det är det naturligtvis också, men Fielding har förmågan att beskriva det på ett komiskt och underhållande sätt.
Även om den här boken var sämre än den första så skulle jag inte tveka att köpa en tredje bok om Bridget Jones om det kom någon! Rekommenderas!
Betyg 3
2004-04-24 18:50
Trodde inte att denhär boken skulle kunna komma upp på samma nivå som första boken (Bridget Jones dagbok) men den här boken tyckte jag faktiskt t.o.m. var roligare. Den roligaste boken hittils som jag läst.
Betyg 4
2004-05-01 22:49
Jäpp. Bra fortsättning på första delen av Bridget Jones. Snabbläst och rolig bok!
Betyg 4
2004-06-05 15:58
Bridget Jones är en idiot! Hon (och hennes vänner) beter sig som 13-åringar i stället för 30. Lite fjortisstil i en viss mening tycker jag. Barnslig o ytlig. Det viktigaste i hennes liv tycks vara män, vikt, hår… Iaf upptar detta en stor del av hennes tid. Omoget…

”Förvirrad, kul och mycket mänsklig hjältinna”, står det på bakpärmen. Ja, Bridgetsproblem är ju ett dåligt självförtroende. (Hur ska hon kunna ha ett fungerande förhållande på dom grunderna?) Dåligt självförtroende har väl många (inkl jag). Visst är det mänskligt. Men Bridget känns rent ut sagt övermänsklig. Alla mänskliga dåliga sidorna / problemen i en människa. Allting går väl aldrig fel i riktiga livet…

Irriterar mig på Bridget. Visst är hon mänsklig. Men kanske är hon skildrad lite överdrivet. Jag har kanske inget skäl att kritisera Bridget, för i vissa avseende är jag värre en hon. Hon har ju sina bra sidor (tex inte ta saker för alvarligt). Men i vissa andra avseende är jag mycket bättre än Bridget. (Tex väldigt ansvarig, hållbara principer…) Men visst skulle jag byta med Bridget egentligen (dvs om hon var verklig).

Men i slutet spårade boken totalt ur! Alltså hela Thailand fiaskot. Vidrigt. Det värsta jag någonsin läst. Mycket orealistiskt och allt annat än trovärdigt. Bridgets reaktion? Va? Ingen reagerar så. Lite djup får jag be!!!! Bridget skildras som en dumbom i dedär kapitlet. Och annars också hela skildringen av Thailand. Fördomar, clicheer, whatever. Helen Fielding bör definitivt hålla sig till Storbritannien och inte försöka skriva om något hon inte vet ett dyft om.

Boken skulle faktiskt ha varit helt okei utan det där med Thailand. Nån slagt spänning för spänningens skull. Är det det som det där med Thailand är? Etfter Thailand förvandlades boken till rent utsagt tråkig, pga orealistisk. Orkade knappt läsa slut. Sista kapitlen skulle ha kunnat slopas. Och Judes bröllop. En katastrof till! Ingen bröllop kan bli en sådan katastrof (hoppas jag).

Men måste medge att Bridget trots sin dumhet, tom kan vara underhållande. Dock till en viss grad! Man kan def få för mycket av henne. Hoppas Helen Fielding inte börjar massproducera Bridget i stil med Sweet Valley High, med budskapet allting slutar bra (så gör det ju för Bridget också).

(Man ska kanske ta det hela med lite ironi (kan man säga så?), så jag måste medge att det är en underhållade (ironisk) skildring av brittisk medelklass, men jag tycker faktiskt inte att man ska gå för långt.) Måste bara få kritisera den...
Betyg 2
2004-06-21 18:32
nästan bättre än den första
Betyg 3
2004-08-04 14:07
Ganska lik ettan på gott och ont. Jag tycker att båda böckerna är underskattade. I fråga om Thailandsskildringen (faith): boken är skriven ur Bridgets perspektiv, och det är så hon uppfattar Thailand. Det finns ingen allvetande berättare som kan ge en rättvis och balanserad bild.
Betyg 4
2004-08-21 16:58
Jisses vilken bok! Älskar speciellt intervjun med Colin Firth och den blöta skjortan... Undrar om uppföljarfilmen blir lika bra som uppföljarboken..?
Betyg 3
2004-08-23 07:57
Inte lika bra som den första boken. Thailand-delen kändes rätt tråkig och överflödig. Visst ger boken en hel del goda skratt!
Betyg 4
2004-08-23 11:03
Jätterolig och väldigt bra uppföljare.
Betyg 4
2004-09-21 17:12
Jag tycker boken är jättebra, Bridget Jones är jätterolig, den är bättre än den första. Jag har ännu inte sett första filmen ännu men jag ska gå och titta på den andra när den kommer på bio.
Betyg 4
2005-02-19 10:44
boken är rått så bar den är bätrtre än filmen...den är rolig,om mna hra den humorn...och på tanke med min ålder så kaske jag inte har så bra humor..den är bar bättre än filmen i alla fall
Betyg 4
2005-08-10 18:30
Jag tycker den är riktigt rolig emellanåt. Kanske till och med bättre än första boken. Den är lättläst och perfekt en dag på stranden!
Betyg 3
2006-05-16 11:53
Lika bra som Bridget Jones Dagbok och många bra skratt, lika lättläst...
Betyg 4
2007-04-30 19:08
Faith?
"Only superficial people can´t be superficial"
Oscar Wilde

ÅH just d! Intervjun m Colin Firth så sjukt rolig garva sönder mig!
Betyg 4
2007-06-14 23:46
Jag garvade mig harmynt även när jag läste denna, men inte lika ofta som när jag läste B.Jones dagbok. Denna var bra och rolig, men BJ är roligare som desperat singel, som den sökande stirriga tjej hon var i "Dagboken". Här är hon för allvarlig och seriös, sen så tycker jag att fängelsedelen är lite väl seg så den hade Fielding gärna fått hoppa över.

Fast även om boken har sina dåliga sidor så skulle man gärna vilja vet hur det går, blir det de två livet ut eller?
Betyg 3
2007-12-20 16:30
Denna boken är helt underbar.. Man känner igen sig och Colin Firth intervijun var jätterolig..

Precis som sin föregångare men lika bra

LÄS DEN!
Betyg 5
2007-12-29 21:02
gav mig inte samma mysiga käönsla som 1an men ändå läsvärd.
Betyg 3
2008-07-02 17:15
3
Betyg 3
2009-04-01 20:57
Mycket bättre än ettan! Lite småkul att dom har med en intervju med Colin Firth där.
Betyg 3
2011-02-17 12:18
Helt ok feel-good bok. Och man märker de tydliga inslagen av Jane Austens Stolthet och Fördom och Övertalning vilket bara gör boken lite trevligare. Absolut ingen "superbra" bok men den har sina höjdpunkter!
Betyg 3
2011-04-11 19:35
Smårolig chiclit men lite väl överdriven ibland. Dock en perfekt bok att drömma sig bort från vardagen med, man läser den med ett litet leende på läpparna. Svårt att bestämma mig om den är värd en 3 el 4.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till På spaning med Bridget Jones
Liknande böcker:
Kvinnoguiden
 M. Zuino Åberg