bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
En bön för tjernobyl
 S. Aleksijevitj
Homo Deus - en kort hi..
 Y. Harari
Barnets Kroppsspråk
 E. Howard
Factfulness
 H. Rosling
Farewell to Reality: H..
 J. Baggott
Kvantbiologi: vetenska..
 J. Al-Khalili
Kvantsprånget - från k..
 R. Renström
Astronomi - en bok om..
 C. Lagerkvist
Relativity: The Specia..
 A. Einstein
Mörkret vid tidens ände
 U. Danielsson

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerPinocchioeffekten

 
Författare: Henrik Diamant & Mikael Zethélius
Genre: Fakta
Ämnesord: psykologi, vetenskap
Utgivningsår: 2006
ISBN: 9127027074
 
Spänning:  2
Romantik:  1
Humor:  7
Lärorik:  9
Sorglig:  3

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Det bor en Pinocchio i oss alla, en marionett som reagerar på ett förutsägbart sätt, även om vi tror att vi är rationella och fritt tänkande varelser. Hundratals experiment inom olika områden visar att alla människor är lätta att manipulera, bara man drar i de rätta trådarna. De experiment som beskrivs i den här boken handlar om allt från kärlek, lömska lögner och avslöjande kroppsspråk till de senaste upptäckterna inom marknadsföring och ekonomi. En tankeväckande samling sanningar om oss själva och våra medmänniskor att både skratta åt och ibland förfäras över.
Författarna har vaskat fram en otrolig mängd fakta om mänskligt beteende ur undersökningar inom psykologi, religion, filosofi, antropologi, ekonomi och medicin. Våra vanligaste vanföreställningar, självbilder och uppfattningar blir avslöjade på ett både obarmhärtigt och roande sätt.

Undersökningarna är gjorda av världens främsta marknadsundersökare, nobelpristagare, psykologer, militärer, upptäcktsresande och vanliga människor. När man har skrattat färdigt upptäcker man att man har lärt sig en hel del - både om sig själv och om sina medmänniskor.

Utdrag ur boken:
"TV- och radioreklam komprimerades elektroniskt så att berättarrösten talade snabbare. Detta gjordes utan att tonen, intensiteten eller andra röstaspekter förändrades, genom att omärkligt små segment av ljudklippen togs bort. Sedan tillfrågades lyssnare om vad de tyckte om de olika klippen.
De hade inga problem med att förstå meddelandena förrän hastigheten hade ökats med 150 procent. När man nådde 125 procent tyckte åhörarna att rösterna lät kunnigare, klokare och ärligare. De ansåg dessutom att meddelandena var mer medryckande."


Medelbetyg: 4 (3 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Pinocchioeffekten :


ted 2006-07-25 11:11
Riktigt bra bok, och som baksidetexten tyder: "En snabb injektion av experternas hårda arbete med att förstå den mänskliga naturen" stämmer verkligen, man måste ta en paus för att bearbeta informationen som är så fruktansvärt intressant... För dig som gillar undersökningar och information om mänskligt beteende är detta den rätta boken för dig!
Betyg 5

stern 2007-01-16 00:11
Mycket intressant, lärorik och underhållande bok om människans beteende i olika situationer. Många roliga exempel på det samma. Rekommenderas!
Betyg 4

njosnavelin 2009-04-28 21:54
en bok som tar upp olika experiment som visar hur personer agerat i olika situationer. visst, intressant på sina ställen men också ganska tråkig på sina ställen.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Pinocchioeffekten


  Köp boken som film på cdon: