bokrecensioner boktips

Doktor död

Författare: Jonathan Kellerman
Genre: Thriller
Ämnesord: mord, spänning
Utgivningsår: 2003
ISBN: 917263426X


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Eldon Mate kallas Doktor Död eftersom han brukar hjälpa människor ut på "den sista resan". En kall morgon hittas han själv svårt lemlästad i sin skåpbil. Han är dessutom fastspänd vid sin egen uppfinning, dödsmaskinen Humanitron.

Vad polisen behöver är en brottsprofil och Milo Sturgis vid Los Angeles-polisen kallar in sin vän psykologen Alex Delaware. Alex känner sig olustig till mods inför uppdraget. Han har nyligen behandlat en flicka vars mor tagit livet av sig, troligen med hjälp av doktor Död.

Så tar en FBI-agent kontakt, Leimert Fusco. Han har mängder av material om en alternativ doktor Död. Denne har inte bara tagit livet av redan döende utan också ägnat sig åt rena lustmord. Men Fusco är eftersökt av sina egna ¿ han är ute och jagar för egen del. Hans cancersjuka dotter har troligen mördats av den alternative doktor Död. Genom noggrant studium av Fuscos rapport finner Alex till slut lösningen ¿ kanske är det för sent.

Medelbetyg: 3,5 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Doktor död :
2006-06-17 14:26
Det är är en mycket spännande thriller. En sak är klar; jag kommer att läsa fler böcker av Kellerman. Boken handlar om en läkare, kallad Doktor död för att han brukar hjälpa människor att ta livet av sig. En dag hittas han dock själv död - mördad vid sin egen uppfinning, dödsmaskinen.

Kellermans radarpar polisen Milo Sturgis vid Los Angeles-polisen och psykologen Alex Delaware är de som ska lösa mordfallet. Vem mördade Doktor död och varför är några frågor som ställs och som läsare blir man mycket nyfiken på vilka svaren kan tänkas bli. Oförutsägbart = bra!
Betyg 4
2006-07-14 11:23
Typisk Kellerman-thriller. Varken mer eller mindre. Ibland tycker jag att boken är lite seg men den är helt OK som sommardeckare.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Doktor död
Liknande böcker:
Andnöd
 A. McCulloch
Vedergällning
 S. Avindell
Bestseller
 P. Engman
Kroken
 L. Deighton
Murgrönan
 M. Stewart
Sista planet till Norge
 Å. Cederberg
Den som fruktar snön
 H. Palladino
Mardrömmar
 G. Maupassant
Samma Författare: