bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Blodsband
Monstret
Liknande böcker:
Requiem på Dimön
 M. Lindstein
Mytomanen
 S. Sarenbrant
I spindelns nät
 L. Lippman
Lösning i London
 L. Deighton
Nattviol
 N. Leavy
Den yttersta rättvisan
 D. Öhrlund
Jungfrustenen
 M. Mortimer
Nattens vittne
 H. Kritz
Ett steg för långt
 F. Faulkner
Spring för livet!
 G. Dahl

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerDoktor död

 
Författare: Jonathan Kellerman
Genre: Thriller
Ämnesord: mord, spänning
Utgivningsår: 2003
ISBN: 917263426X
 
Spänning:  6

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Eldon Mate kallas Doktor Död eftersom han brukar hjälpa människor ut på "den sista resan". En kall morgon hittas han själv svårt lemlästad i sin skåpbil. Han är dessutom fastspänd vid sin egen uppfinning, dödsmaskinen Humanitron.

Vad polisen behöver är en brottsprofil och Milo Sturgis vid Los Angeles-polisen kallar in sin vän psykologen Alex Delaware. Alex känner sig olustig till mods inför uppdraget. Han har nyligen behandlat en flicka vars mor tagit livet av sig, troligen med hjälp av doktor Död.

Så tar en FBI-agent kontakt, Leimert Fusco. Han har mängder av material om en alternativ doktor Död. Denne har inte bara tagit livet av redan döende utan också ägnat sig åt rena lustmord. Men Fusco är eftersökt av sina egna ¿ han är ute och jagar för egen del. Hans cancersjuka dotter har troligen mördats av den alternative doktor Död. Genom noggrant studium av Fuscos rapport finner Alex till slut lösningen ¿ kanske är det för sent.


Medelbetyg: 3,5 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Doktor död :


Jenny 2006-06-17 14:26
Det är är en mycket spännande thriller. En sak är klar; jag kommer att läsa fler böcker av Kellerman. Boken handlar om en läkare, kallad Doktor död för att han brukar hjälpa människor att ta livet av sig. En dag hittas han dock själv död - mördad vid sin egen uppfinning, dödsmaskinen.

Kellermans radarpar polisen Milo Sturgis vid Los Angeles-polisen och psykologen Alex Delaware är de som ska lösa mordfallet. Vem mördade Doktor död och varför är några frågor som ställs och som läsare blir man mycket nyfiken på vilka svaren kan tänkas bli. Oförutsägbart = bra!
Betyg 4

Rosa 2006-07-14 11:23
Typisk Kellerman-thriller. Varken mer eller mindre. Ibland tycker jag att boken är lite seg men den är helt OK som sommardeckare.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Doktor död


  Köp boken som film på cdon: