bokrecensioner boktips

Monstret

Författare: Jonathan Kellerman
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, psykologi, spänning


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Psykologen Alex Delaware är tillbaka! I Monstret brottas han och hans vän Milo Sturgis vid Los Angeles-polisen med ett av de mest fruktansvärda fallen under hela sin karriär. Hur kan en psykotisk man som ser ut att sakna alla själsförmögenheter – ett kolli som förvaras på en säker avdelning för mentalt sjuka – förutsäga brutala mord?

En ung man med skådespelardrömmar hittas död i bagageluckan på en bil. Han är sågad mitt itu. Några månader senare återfinns en ung kvinnlig psykolog vid ett mentalsjukhus mördad och stympad. Morden påminner om varandra.

När rapporter om en interns virriga babbel börjar likna skrämmande profetior om ytterligare mord dras Delaware och Sturgis in i en virvel av familjetragedier, hämnd och manipulationer. Den slutgiltiga upptäckt de gör ger en ny och skrämmande innebörd åt begreppet monster.

Jonathan Kellerman är en av världens mest framgångsrika thrillerförfattare. Från att ha varit barnpsykolog övergick han tidigt till att bli heltidsförfattare. Monstret är hans trettonde bok om radarparet Alex Delaware och Milo Sturgis vid Los Angeles-polisen.

Medelbetyg: 3 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Monstret :
2003-12-14 13:57
Kellermans deckare är alltid spännande och väldigt blodiga. Alex Delaware är hans detektiv som egentligen är en barnpsykolog. Det enda som drar ner betyget lite är att hans kärleksskildringar känns lite taffliga ibland.
Betyg 3
2007-01-04 14:05
Boken är rätt underhållande men jag måste säga att Kellermans böcker är ganska överskattade... Hans fru Faye skriver mycket bättre!

Men helt OK att fördriva tiden med.
Betyg 3
Liknande böcker:
Katharinakoden
 J. Horst
Nattmannen
 J. Horst
Under radarn
 L. Child
Du måste dö
 P. James
Koka björn
 M. Niemi
Morden i Vaxholm
 M. Franzén
En tavla för mycket
 M. Sylvan
Blodsådd
 K. Janouch
Samma Författare: