bokrecensioner boktips

Beach

Författare: Alex Garland
Genre: Roman
Ämnesord: politik, spänning, äventyr
Utgivningsår: 1996
ISBN: 9780571204861


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen
Medelbetyg: 4 (7 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Beach :
2006-06-15 08:48
Richard som är på resa som backpacker i Bangkok hittar en karta till något som sägs vara en ö med en sagolik strand i paradiset. Tillsammans med två nyfunna vänner följer han kartan vilken leder till ett naturreservat bevakat av thailändsk militär. Förutom paradiset finner de ett tjugotal ungdomar som bor vid stranden och som skapat sig ett mikrosamhälle som de försörjer med fiske och jordbruk.

Richard och hans två vänner bestämmer sig för att stanna, och integreras snabbt i det lilla samhället. Dock finns hela tiden hotet om att stranden ska upptäckas av andra människor, och detta leder till spänningar i gruppen som till slut eskalerar. Detta är en spännande äventyrsroman, bättre än filmen.
Betyg 3
2007-06-21 20:44
Till att börja med - om du inte har sett filmen med samma namn - LÅT BLI! I jämförelse med boken är den totalt värdelös.
Det här är en helt underbar bok om att söka efter något nytt och speciellt i en värld där de flesta platser redan varit besökta och de flesta hemligheter redan blivit avslöjade.
Jag fick tre av mina vänner att läsa den här också, och de älskade den precis lika mycket som jag.
Betyg 5
2008-01-11 12:24
Se inte filmen, läs boken istället!

Jag köpte den här boken en morgon på väg till jobbet, läste på tåget, smygläste på jobbet, läste på lunchen och på tåget hem. På kvällen var jag ledsen för att det inte fanns mer bok att läsa.

Underbart äventyr!
Betyg 5
2008-02-02 23:39
Helt ok, men fattade aldrig hypen kring vare sig boken eller filmen. Dock var det trevligt att få uppleva BKK i "bokform". Min första "date" m Khao San Road, och visst är det en sann beskrivning.
Betyg 3
2009-07-06 13:40
Härligt äventyr med en psykologisk touch. Här skildras ett semesterparadis med utropstecken där guldskrimmret sakta men säkert förmörkas av moln. Suveränt skrivet; en bok som man inte glömmer så lätt då den har flera djup. Läs den även om du sett filmen för boken är miltals ifrån filmen vad gäller kvalite.
Betyg 4
2011-05-07 10:50
Helt ok och intressant bok. Tycker dock att han kunde dragit vissa psykologiska aspekter lite längre. Typ relationen Richard ---> Mister Duck. Men ändå läsvärd och som sagt intressant. Bra mycket bättre än filmen också!
Betyg 3
2013-01-08 15:41
Obehaglig läsning rakt igenom. Richard och hans backpackarvänner hör talas om en strand som är ett isolerat paradis i ett exploaterat Thailand. Läsaren får följa gruppens resa och vistelse på stranden, hur stämningen bland de förvildade ungdomarna förvärras och blir allt mer hotfull och hur de gamla idealen blir mindre och mindre viktiga när strandens hemlighet riskerar att avslöjas för omvärlden.
Påminner om "Flugornas Herre", men kändes mycket närmare min egen verklighet och lyckades verkligen skaka mig. Karaktärerna och bilderna kommer alltid att finnas kvar, liksom den otäcka upplösningen.
Betyg 5
Liknande böcker:
En doft av jasmin
 E. Nord
Tarzans son
 E. Burroughs
Aftonen och morgonen
 K. Follet
John Carter och Marsju..
 E. Burroughs
Kommer aldrig solen
 E. Rydsjö
Härskaren
 S. Scarrow
Sherlock Holmes i Skrä..
 A. Conan Doyle
John Carter, krighsher..
 E. Burroughs
John Carter och gudarn..
 E. Burroughs