bokrecensioner boktips

Heta bönor

Författare: Valerie Frankel
Genre: Roman
Ämnesord: mord, humor, kärlek, spänning
Utgivningsår: 2002
ISBN: 9177114051


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Baksidestexten:
Hur går det när en singeltjej flyttar i hop med sin syster som alltid varit hennes största rival?
det är vad som händer Francesca Greenfiled, en smart karriärinriktad storstadstjej. För att rädda familjeföretaget efter föräldrarnas död hamnar hon i kaffebranschen tillsammans med sin söta charmiga syster Amanda.
För att få fart på affärerna anlitas en hysterisk PR-kvinna som utlyser en tävling där Mr Kaffe ska koras. Bland de pinsamma och halvnakna kandidaterna finns det dock ett och annat guldkorn - och båda systrarna drabbas av kärleken.
Men allt är inte frid och fröjd. Systrarna dras plötsligt in i en ordhistoria där kaffebönor spelar en viktig rol...

I Heta bönor finns både kärlek, sex, mordintriger, spänning och humor. Man skulle kunna beskriva den som ett mellanting mellan Sex and the City, en femtiotalsdeckare med kultstatus, den brittiska komedin Allt eller inget och en hyllningsbok till kaffe!Utdrag ur boken:
''Frank såg på alla invigningsgästerna från sin plats bakom kassaapparaten. Fyra av de fem Kaffepetter-finalisterna cirkulerade i mängden (undantaget var den ängslige, som satt och tryckte i ett hörn och hällde i sig den ena muggen franksrost efter den andra). Alla fem hade Heta bönors egen T-shirt på sig - designad och tryckt av Claude som avskedsgåva. Frank hade frågat Clarissa flera gånger hur mycket renoveringen hade kostat men inte fått något rakt svar. Det oroade henne. Hon blev inte lugnad ens av att det var så många betalande gäster i den renoverade lokalen. Helgjuten optimism var tydligen inget som man fick på en kafferast.''
Medelbetyg: 2,67 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Heta bönor :
2006-06-12 18:01
Baksidestexten fångade mig för jag var inne i en deckarperiod när jag köpte och läste den. I första kapitlet får man lära känna systarnas natur och vi får veta att deras kafé är på väg mot ruinens brant. Dels pga av en nyetablerad konkurent vägg i vägg. Systern Amanda läser I Ching, oftast så brukar Francesca inte tro på det Amanda säger men den här gången så gör hon det. Men frågan var ju: Borde Amanda sagt det hon sa att mynten visade??


En bra sommarläsning. Det händer saker hela tiden och miljöbeskrivningarna är alldeles lagom för att ge en atmosfär till bokens scener.

Systrarna får kämpa mot elaka journalister, falskspelande konkurenter och mot sina egna principer.

Ingen tungviktare men helt klart läsvärd. Jag läste pocketboken, stöter du på den på begagnatmarknaden och vill ha en småintressantbok att koppla av med. Slå till!
Betyg 3
2016-11-13 15:33
Lättsam bok om två systrar som driver ett café. Två systrar som är väldigt olika varandra och deras dagar i cafébranchen. Gillar språket i boken men ibland blir det bara lite för mycket...
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Heta bönor
Liknande böcker:
Eldsjäl
 A. Åhman
Stormberget
 L. Marklund
En vilsen själ
 G. Redin
Huset Versace
 D. Ball
Trolsk som pärlan
 V. Andrews
Skriften i vattnet
 J. Lindqvist
Ett år
 E. Flygare Carlén
Röd som rubinen
 V. Andrews
Ensam i världen
 M. Sandemo
Staden sover
 M. Lang