bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Vi som hade alla rätt
 K. Thulin
Den som går på tigerst..
 H. Thorfinn
Hjärtat söker nödhamn
 D. Edqvist
Rika flickor
 S. Scheuermann
Kolla, fröken....!
 M. Westblad
Den lilla bokhandeln r..
 J. Colgan
Dödskaravanen
 M. Erasmie
Doften av en man
 A. Pleijel
Det lilla bageriet på..
 J. Colgan
Heroine
 M. Kallentoft

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerHeta bönor

 
Författare: Valerie Frankel
Genre: Roman
Ämnesord: mord, humor, kärlek, spänning
Utgivningsår: 2002
ISBN: 9177114051
 
Spänning:  4
Romantik:  5
Humor:  5

KÖP PÅ CDON.COM


Direktlänk till boken hos Bokus


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Baksidestexten:
Hur går det när en singeltjej flyttar i hop med sin syster som alltid varit hennes största rival?
det är vad som händer Francesca Greenfiled, en smart karriärinriktad storstadstjej. För att rädda familjeföretaget efter föräldrarnas död hamnar hon i kaffebranschen tillsammans med sin söta charmiga syster Amanda.
För att få fart på affärerna anlitas en hysterisk PR-kvinna som utlyser en tävling där Mr Kaffe ska koras. Bland de pinsamma och halvnakna kandidaterna finns det dock ett och annat guldkorn - och båda systrarna drabbas av kärleken.
Men allt är inte frid och fröjd. Systrarna dras plötsligt in i en ordhistoria där kaffebönor spelar en viktig rol...

I Heta bönor finns både kärlek, sex, mordintriger, spänning och humor. Man skulle kunna beskriva den som ett mellanting mellan Sex and the City, en femtiotalsdeckare med kultstatus, den brittiska komedin Allt eller inget och en hyllningsbok till kaffe!Utdrag ur boken:
''Frank såg på alla invigningsgästerna från sin plats bakom kassaapparaten. Fyra av de fem Kaffepetter-finalisterna cirkulerade i mängden (undantaget var den ängslige, som satt och tryckte i ett hörn och hällde i sig den ena muggen franksrost efter den andra). Alla fem hade Heta bönors egen T-shirt på sig - designad och tryckt av Claude som avskedsgåva. Frank hade frågat Clarissa flera gånger hur mycket renoveringen hade kostat men inte fått något rakt svar. Det oroade henne. Hon blev inte lugnad ens av att det var så många betalande gäster i den renoverade lokalen. Helgjuten optimism var tydligen inget som man fick på en kafferast.''

Medelbetyg: 2,67 (3 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Heta bönor :


rispan_na 2006-06-12 18:01
Baksidestexten fångade mig för jag var inne i en deckarperiod när jag köpte och läste den. I första kapitlet får man lära känna systarnas natur och vi får veta att deras kafé är på väg mot ruinens brant. Dels pga av en nyetablerad konkurent vägg i vägg. Systern Amanda läser I Ching, oftast så brukar Francesca inte tro på det Amanda säger men den här gången så gör hon det. Men frågan var ju: Borde Amanda sagt det hon sa att mynten visade??


En bra sommarläsning. Det händer saker hela tiden och miljöbeskrivningarna är alldeles lagom för att ge en atmosfär till bokens scener.

Systrarna får kämpa mot elaka journalister, falskspelande konkurenter och mot sina egna principer.

Ingen tungviktare men helt klart läsvärd. Jag läste pocketboken, stöter du på den på begagnatmarknaden och vill ha en småintressantbok att koppla av med. Slå till!
Betyg 3

verran 2016-11-13 15:33
Lättsam bok om två systrar som driver ett café. Två systrar som är väldigt olika varandra och deras dagar i cafébranchen. Gillar språket i boken men ibland blir det bara lite för mycket...
Betyg 3

Skriv egen bokrecension till Heta bönorKÖP PÅ CDON.COM


  Köp boken som film på cdon: