bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
En bön för tjernobyl
 S. Aleksijevitj
Barnets Kroppsspråk
 E. Howard
Factfulness
 H. Rosling
Pillret
 I. Carlberg
Hallucinationer
 O. Sacks
Det svenska hatet
 G. Tamas
Everything Casino Gamb..
 G. Mandos
New Millenium Lotto St..
 S. Rodic
New Millenium Lotto St..
 S. Rodic
Den sårade divan
 K. Johannisson

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerDet är aldrig för sent att få en lycklig barndom

 
Författare: Ben Furman
Genre: Fakta
Ämnesord: psykologi
ISBN: 9127110052
 
Humor:  5
Lärorik:  5
Sorglig:  5

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Leder en svår barndom alltid till ett olyckligt liv? Med utgångspunkt från 300 människors berättelser om sina liv ger Ben Furman flera exempel på hur det förflutna kan användas som en resurs i livet. Med glimten i ögat vänder han upp och ner på vårt vanliga psykologiska tänkande och frågar varför människor ofta klarar sig mot alla odds. Genom att betona människans förmåga att komma igen och växa av motgångar skapar han en terapeutisk läserfarenhet. Vi blir påminda om att vårt förflutna är en historia som kan berättas på många olika sätt.

Utdrag ur boken:
När jag tjänstgjorde vid ett psykiatriskt sjukhus för min specialisering brukade jag fråga de patienter som lämnade avdelningen vad som hjälpt dem att bli friska. Jag hoppades att de skulle tala om medicinerna eller de många terapier som sjukhuset erbjuder sina patienter. Många tyckte dock att vad som hjälpt dem mest var att de märkte att andra kunde ha det ännu mycket värre.

Medelbetyg: 2,5 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Det är aldrig för sent att få en lycklig barndom :


Liisa 2006-05-29 21:02
Mina tankar om den:
”Det är aldrig för sent att få en lycklig barndom.” Jag fastnade direkt för de orden, inte för att jag hade någon klar bild över om jag tyckte att det påståendet var sant eller inte, utan för att den var så spännande att överhuvudtaget tänka på det sättet.

Boken är skriven på ett enkelt och homoristiskt sätt vilket jag tycker är ganska ovanligt när det gäller kategorin självhjälpsböcker. Den berättar om många tragiska människoöden utan att gå för ingående in på någon enskild person. Han berättar om de olika sätt människor har upplevt att de kunnat hjälpa sig själva.

I slutet av boken berättar han mer om sina egna tankar och svarar på frågor. Den delen känns inte alls lika bra som början. I sina sämsta stunder känns boken präktig och till och med fördömande.
Betyg 3

animisha 2006-06-01 09:53
Det är sant: det är aldrig för sent att få en lycklig barndom. Men Ben Furman ger inga svar till dem som inte heller som vuxna lyckas ordna att de får en lycklig barndom - eller ett någorlunda lyckligt vuxet liv för den delen.

Det är alldeles, alldeles för enkelt, och är man olycklig och bär på många gamla sorger och skador, är boken ingen hjälp alls.
Betyg 2KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Det är aldrig för sent att få en lycklig barndom


  Köp boken som film på cdon: