bokrecensioner boktips

Vi är Luftens Drottning

Författare: Pauline Wolff
Genre: Roman
Ämnesord: filosofi, historia, spänning, äventyr
Utgivningsår: 2006
ISBN: 9100106968


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

"Jag är min mammas verk. Jag är min mammas enda. Jag är min mormors verk, hennes mors och mormors verk, jag är alla våra mödrars och mormödrars verk och stolthet." I en cirkusvagn, långt ifrån det mytomspunna skepp hon växte upp på, skriver Luftens Drottning ett avskedsbrev till sin späda dotter, som aldrig satt sin fot ombord. Hon beskriver livet på lauinjaan, ett piratskepp befolkat av cirkusartister som färdats över världens alla hav sedan urminnes tider. Varje kväll en ny hamn, en ny föreställning, en ny publik som förundras och förfasas över deras konster. Luftens Drottning tillhör en särskild ätt ombord, en ätt av luftakrobater som för sitt arv vidare från mor till dotter. Utan att avslöja något för någon annan ombord, har de genom sekler av hemlig strävan äntligen uppnått sitt förbjudna mål - de har lärt sig att flyga. Vi är Luftens Drottning är en mörkt skimrande saga om ett mytiskt skepp som rör sig i en högst verklig värld. Det är en berättelse om kroppens och konstens fulländning, om moderskap och uppbrott. Om att vara två som är ett och samma.

Utdrag ur boken:
"Jag är min mammas verk. Jag är min mammas enda. Jag är min mormors verk, hennes mors och mormors verk, jag är alla våra mödrars och mormödrars verk och stolthet."
Medelbetyg: 5 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Vi är Luftens Drottning :
2006-05-16 19:02
Helt egen, helt annorlunda berättad. Ingen lätt match, men väl mödan värd. Handlingen sammanfattas rätt bra av baksidestexten, men känslan som kommer i huvudet efter läsningen är svårare att beskriva. Rekommenderas varmt.
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Vi är Luftens Drottning
Liknande böcker:
Rödaste smultron
 L. Widding
Flykten
 S. Scarrow
Månskärans stad
 B. Plain
Vattendansaren
 T. Coates
Kräldjursmemoarer
 S. Ulstein
Där vassen viker
 L. Edgarsson
Samma Författare: