bokrecensioner boktips

Blod och död

Författare: Jens Ganman
Genre: Roman
Ämnesord: mord, humor, satir
ISBN: 9137127284


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Går dokusåpakonceptet att skruva ett varv till? Eller sjunger det på sista versen?
Självklart inte. Folk älskar dokusåpor. Och seriemördare. Och våld. Så varför inte bjuda publiken på ett program som kombinerar dessa företeelser och spränger alla gränser?
Så resonerar tv-producenten mr Love och samlar Amerikas tio farligaste kriminella på en paradisö för att se vem som klarar sig längst. Samtidigt som han delar ut obegränsat med vapen och droger och dränker deltagarna i usel popmusik och ännu uslare skräckfilmer dygnet runt.
Och kanske hade det funkat, om det inte varit för humanisten och populärkulturexperten dr Butterworth, som trots sitt blodiga förflutna tänker göra allt för att korsa mr Loves ondskefulla planer och bevisa att även seriemördare har ett hjärta ...
Blod och Död är en frän och skruvad samtidssatir som tar avstamp i vårt behov av underhållning till vilket pris som helst.

Medelbetyg: 3,5 (4 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Blod och död :
2006-04-24 20:33
Ja, vad ska man säga? En helt absurd och skruvad historia om ett gäng seriemördare som lever Robinson-liv på en ö mitt i ingenstans. Den som blir sist kvar, blir benådad och slipper alltså sitt dösstraff. TV-bolaget som har ordnat denna annorlunda dokusåpa hoppas naturligtvis på ett blodbad utan dess like och därmed skyhöga tittarsiffror.

Berättaren i boken är en av deltagarna, Mr Butterworth. Han sitter mest och skriver dagbok på nätet så att alla tittarna får en intimare inblick i hur livet är på ön.

Jag måste säga att jag tyckte att det var en ganska småtrevlig och rolig bok ändå. Verkligen verkligen skruvad och överdriven, men det störde mig inte nämnvärt. Vad som däremot störde mig var att författaren skrev om amerikanska deltagare, men blandade ihop det med en del svenskheter som jag tyckte verkade osannolika. Vilket amerikanskt TV-bolag har till exempel hört talas om Diggi Lo Diggi Ley? Dessutom var det mycket namedropping, filmtitlar, låttitlar i en salig blandning. För att inte tala om det dagliga näringsintag som berättaren listade upp. Men var lugn, i slutet på boken finns ett utförlig lexikon på alltihop.
Betyg 4
2007-01-14 19:41
En lättsmält bok, som inte är som våldsam som man kan tro av titlen. Lite bättre koll hos författren. Tex tror inte att det skulle fungera med låten "jag diggar dig " av povel ramell på ön...
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Blod och död
Liknande böcker:
Frankissstein
 J. Winterson
Löftet
 R. Aneröd
Prick till prick
 C. Ahern
Koryféerna
 L. Andersson
En hund begraven
 S. Bennett
En gentleman i Moskva
 A. Towles
Patron Ann-Mari
 E. Nordström
Je m'appelle Agneta
 E. Hamberg
Kräldjursmemoarer
 S. Ulstein
Samma Författare: