bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
leela.exe
Liknande böcker:
Dammsuga i mörker
 J. Beagin
Mormors val
 K. Branzell
De kommer att drunkna..
 J. Anyuru
1794
 N. Natt och Dag
Hit men inte längre
 M. Maunsbach
Hundraettåringen som t..
 J. Jonasson
En klimakteriekärrings..
 E. Wigenheim-Westman
Du tysta du glädjelika..
 D. Östlund
Sanning och skvaller
 C. Sittenfeld
Belle
 L. Pearse

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerImitatören

 
Författare: Hari Kunzru
Genre: Roman
Ämnesord: filosofi, politik, psykologi, humor, religion, his
Utgivningsår: 2002
ISBN: 0141008288
 
Spänning:  9
Humor:  6
Lärorik:  6

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Vid förra sekelskiftet i ett avlägset hörn av Indien – ettsyndaflodslikt regnoväder korsar vägarna för en engelskstatstjänsteman och en giftasovillig indisk brud på vägtill sitt bröllop. Nio månader senare föds en pojke.Astrologens förutsägelser är olycksbådande.
Pran Naths uppseendeväckande bleka hy betraktas som ett tecken på något upphöjt. Ända tills hans verkliga tillkomst avslöjas. Då blir han förskjuten från sin fadershus och inleder en planlös resa genom de mörka delarnaav det brittiska imperiet. Såld till ett par eunucker blirhan förflyttad till en avkrok i Punjab för att vara enattraktion i ett indiskt palats.
Pran Nath lyckas fly till Bombay och byter identitet till Pretty Bobby, prinsen i horkvarteren, allt medan det angloindiska väldet glider allt djupare ner i dekadens.En nersupen engelsman blir hans vändpunkt; plötsligtser han möjligheten att åstadkomma ett förvandlingsnummersom ger honom en helt annan framtid.
Imitatören är en obetalbar, brett anlagd episk skröna om det multietniska livet – en sensationell debut av en redan exceptionell författare.

Utdrag ur boken:
Barnet är fött- sade jungfrun med en underligt triumfatorisk min.- Det är en pojke. Modern är död-
Han nickar resignera. Sedan tittar han på klockan, öppnade sin portfölj, tog fram penna, papper och skred till verket.
Kartan blev märklig, skrämmnde. Stjärnorna tedde sig förvridna och hade bildat en otäckt mönster. Det fanns ingen jämvikt i deras inbördes förhållande. Det tydde på passion och förändring. För astrologen framstodet omöjligt. Krafter drog åt alla håll, månens och Saturnus skadliga inverkan varslade om alla sorters transmutationer. Allt var i omvandling på denna kart. Allt var lögner. Han jämförde hela tiden sina resultat med almanackan, fyllde de brunfläckiga papperna med uträkningar.
Pojkens framtid var höljd i dunkel. Astrologen unde inte förutsäga något om de vanliga sakerna-livslängd, äktenskapsutskter, rikedom. Mönster framträdde men upplöstes när andra aspekter på konjuktionen beaktades.
Planererna tycktes ila genom husen, sväva någonstans mellan fördelaktiga och ofördelaktia positioner. Möjligheter hopade sig och drev sedan isär. Han hade aldrig bivit så förvirrd av ett horoskop.


Medelbetyg: 4,33 (3 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Imitatören :


annapuma 2004-01-08 14:27
Ett äventyr genom olika kulturer och situationer i livet, då man får följa en ung mans leverne i en värld av föreställningar och rotlöshet.
Betyg 4

bonadea 2010-04-04 18:26
En underbar historia om en indisk pojke med ett mycket spännande livsöden som börjar i Indien fortsätter till england och tillsist hamnar i Afrika. En svart komed , mycket bra skriven innehåller färgstarka människor, spänande platser och en del av indisk och brittisk historia.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Imitatören


  Köp boken som film på cdon: