bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Det monsturösa kvinnor..
Drottningfällan
En helig dåre
Med barn
Liknande böcker:
Morianerna
 J. Ekström
Rika barn leka häst
 U. Trenter
Miss Pym ingriper
 J. Tey
Inga fler hemligheter
 E. Brunn
Fruktans hus
 M. Ahlstedt
Christine Falls
 B. Black
Surbrunnsgåtan
 K. Pettersson
Saknad, förmodad död
 S. Steiner
En högre rättvisa
 . Hjorth
Dvalan
 C. Grebe

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
Klassiker



Farlig begåvning

 
Författare: Laurie R. King
Genre: Deckare
Utgivningsår: 1993
ISBN: 9150104527
 

KÖP PÅ CDON.COM




Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


För sjutton år sedan dömdes Vaun Adams för att ha strypt en sexårig flicka. Nu är hon en av de mest framgångsrika konstnärerna i världen och lever ett tillbakadraget liv i ett bostadsområde utanför San Fransisco. I samma område hittas ett barn mördat. När ytterligare två barn hittas blir den nyutexaminerade detektiven Kate Martinelli och hennes mer garvade kollega Alonzo Hawkin inkopplade på fallet.
Morden på de tre barnen avslöjar en väv av bisarr ondska med rötter till händelser långt tillbaka i tiden. För Martinelli och Hawkins står det snart klart att Vaun Adams är lösningen på gåtan – på ett eller annat sätt …

Laurie R King är en av USA:s främsta deckarförfattare. För Farlig begåvning blev hon belönad med det prestigefyllda Edgar Allan Poe Award för bästa deckardebut. På svenska finns också En helig dåre som är den andra fristående delen om kriminalinspektör Martinelli och hennes kollega Al Hawkin.

Medelbetyg: 4,5 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Farlig begåvning :


ElinLeticia 2006-02-06 00:18
Tre sexåriga flickor har blivit mördade när Alonzo Hawkin tar över utredningen tillsammans med sin nyexaminerade kollega Casey Martinelli. Det bör sägas att han gör det högst ovilligt, eftersom Martinellis inblandning är en kvoteringsfråga. Hawkin är för gammal för jämställdhetsprojekt, han vill ha en stabil och pålitlig kollega och slippa allt tjafs. Men trots sin oavoga inställning inser han snart Martinellis värde. Han har fått en duktig och slipad kollega och tillsammans försöker de reda ut huruvida den genialiske konstnären Eva Vaun egentligen är skyldig till morden på småflickorna, eller om hon är målet för en snillrik men mycket grym hämnd.

Farlig begåvning är Laurie Kings debutbok. Den belönades 1994 med Amerikas stora deckarpris Edagar Allan Poes Award. Det var den sannerligen värd. Martinelli skildras med värme och humor. Hennes
förhållande till Lee (hennes lesbiska partner) är ömsint berättad och mordutredningen spännande från första sidan till den sista. Jag kunde omöjligtvis lägga boken ifrån mig, vilket är ett tydligt tecken
på betyget fem. Laurie R King rör sig inte med några nostalgiska flosker, hennes böcker är rättframma och ärliga. Jag kan bli så less på de tragiska själarna i andra författares deckare (där det omväxlande sups kopuleras och filosoferas över världens eländighet). King ryggar visserligen inte för att beskriva ondska, men den skildras rappt och enkelt. Boken får en klar femma. Jag kommer kasta mig över alla böcker jag hittar av författarinnan.
Betyg 5

verran 2009-05-06 07:49
Ganska mysig deckare som drivs framåt sakta. Intressanta personligheter som man lär känna och bra story. Ingen självklar mördare från början.
Betyg 4



KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Farlig begåvning






  Köp boken som film på cdon: