bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Doktor Romand
Liknande böcker:
Under floden
 S. Nordstrand
Allt utom det
 H. Busch
Führerns barnmorska
 M. Robotham
Huset med de sju gavlarna
 N. Hawthorne
Robin Hood
 J. McSpadden
Myteriet på Bounty
 C. Nordhoff
Den svarta ängeln
 M. Sandemo
Fjällrosor 1: Systrar..
 L. Brenden
Mitt barn lever
 H. Fogelström
Den svarta systern
 D. Edqvist

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerMustaschen

 
Författare: Emmanuel Carrère
Genre: Roman
Ämnesord: depression, spänning, konspiration
Utgivningsår: 2002
ISBN: 9150102036
 
Spänning:  9
Sorglig:  6

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


En man rakar av sig sin mustasch, den han har burit de senaste åren. Han väntar spänt på vad hustrun ska säga. Men hon kommenterar det inte. Han håller ut, fast besluten att vinna leken. Men han får ge upp, bara för att inse att hunstrun vägrar ge med sig. Hon minns ingen mustasch. Hans vänner minns den inte. Inte hans arbetskamrater heller. Foton från förr försvinner. Hans pappa påstås plötsligt vara död sedan länge. Allting börjar rämna. Vad är dröm och vad är verklighet... Ingenting är som det verkar i denna mästerliga roman av Emmanuel Carrère, som på senare tid även rönt stor framgång med Doktor Romand.


Medelbetyg: 2,5 (4 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Mustaschen :


Jenny 2006-06-14 11:30
Boken handlar om en man som en dag bestämmer sig för att raka av sig sin mustasch han haft i åratal, men igen märker att han rakat bort den. Dessutom påstår alla han känner att han aldrig någonsin haft en mustasch.

Vad är det som händer, tänker mannen; en konspiration? Vad är dröm och vad är verklighet? Mycket spännande och olustig bok!
Betyg 4

animisha 2006-08-09 16:15
Jag läste Mustaschen på franska, vilket tyvärr inte var särskilt lyckat, eftersom boken med sina många ändlösa meningar inte håller för en lite stapplande läsning. Jag hade nog tyckt bättre om boken om jag hade läst ut den på två dagar.
Berättelsen är delvis underhållande och fantasieggande, men speciellt när mannen hamnar i Hongkong blir det bara tråkigt. Slutet var en besvikelse - själv har jag hittat på ett bättre...
Betyg 2

limpan 2007-11-25 00:14
Det sägs att "Doktor Romand" av Emmanuel Carrère skall vara en läsupplevelse, jag har inte läst den, men av samme författare har jag genomlidit tilräckligt mycket, för att inte skämmas när jag tycker han borde betala mig skadestånd för det obehag av känslosmärta jag fick utstå då jag genomled "Mustaschen". En fantasilös tristess, en seg, känslokall och dysfunktionell vuxenrelation utan värme och kärlek, inget hopp och framför allt ingen humor.
Utan att avslöja slutet, om det överhuvud taget existerar ngt. Så produceras det tillräckligt med oförklarligt snaskeri och trams i andra medier som TV och tidningar.

Varma rekommendationer till alla er kvasiintellektuella som vill briljera med oförstålig skit:

Utan att på ngt sätt vara narcissist eller författare, så skulle jag ha haft en större läsupplevelse och blivit mer överraskad om jag skrivit ner mina egna tankar om vilken vardagshändelse som helst och sedan läst det om och om igen.

Betyget blir.... så låga betyg finns inte
Betyg 1

dsebbe 2008-02-16 21:40
en bok som nog kan uppskattas om läsaren orkar läsa den en gång till, en bok som är svår men ändå läsvärd
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Mustaschen


  Köp boken som film på cdon: