bokrecensioner boktips

Sagor av Bröderna Grimm

Originaltitel: Grimm's fairy tales
Författare: Jacob Grimm & Wilhelm Grimm & Nicola Baxter
Genre: Barnbok
Ämnesord: humor, kärlek, äventyr, sagor
Utgivningsår: 1997
ISBN: 9132140983


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Välkommen till sagovärlden! Full av häxor, monster, hjältar, kungar, prinsar och prinsessor. Det är bara att dyka ner i den och glädjas åt bröderna Grims insamlingarbete.
Medelbetyg: 3,5 (4 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Sagor av Bröderna Grimm :
2006-01-04 12:26
Jag var bara tvungen att läsa denna klassiker. Men jag måste säga att jag inte är impoerad. Jag har upptäckt två saker: jag gillar inte sagor och jag gillarapsolut inte bröderna Grimms samlade sagor. En sak som de här sagorna alla har gemensamt det är att alla följer knappast någon röd tråd. Jag provade en gång att, i en särskilt lång saga, hoppa över en sida och se om jag märkte någon skillnad i handlingen. Då hade den med ens bytt huvudperson och den utspelades på en helt annan plats än där jag slutade. Skulle man skriva Harry Potter- böckerna på det här viset så skulle det räcka med ca hunra sidor, så skulle man ha berättat allt som fanns och berätta. Visst finns det guldklimpar i den, vissa delar är riktigt stämningsfulla, men det är som en novellsamling där de bästa är jättebra och de sämsta är riktig blaska. Så en nolla är på sin plats då jag inte klarar av att sätta betyg på den som hehet.
2009-05-23 11:13
Jag älskar bröderna Grimms sagor
Betyg 4
2009-05-25 17:22
Jag trodde inte att deras samling bestod i av så många sagor. Från början är det intressant, man känner igen vissa, men de flesta är ändock nya. Men efter ett tag blir det långrandigt. Sagorna blir allt mer lika. Idealiserade personer, att den yngste i familjen att klarar sig, att det slutar lyckligt, fantasifoster, Försynen, liknande sensmoraler samt förvånansvärt mycket våld karaktäriserar flertalet sagor.

Några att rekommendera är: "Hunden och sparven" och "The Juniper-Tree (vet inte titeln på svenska, då jag läste sagorna på engelska)."
Betyg 3
2020-09-27 20:42
Läste en komplett upplaga av bröderna Grimms alla sagor och det var många. En värld full av häxor, prinsar och prinsessor. Många kända sagor och även många okända. Överlag bra kvalitet på sagorna.
Betyg 3
Liknande böcker:
Skalman och Trollfen
 R. Andreasson
Vägen till Mumindalen
 T. Jansson
Super-Charlie och Gose..
 C. Läckberg
Stora boken om Mamma M..
 J. Wieslander
H.C. Andersens underba..
 H. Andersen
Familjen Knyckertz och..
 A. Sparring
Familjen Knyckertz och..
 A. Sparring
Vi måste till jobbet
 P. Lindenbaum