bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
I ljuset av Machupicchu
I pumans skugga
Liknande böcker:
Segraren
 S. Scarrow
Sigmund härskaren
 E. Arnesson
Falken från Sparta
 C. Iggulden
Familjen Palmisano
 R. Nadal
Salomons sång
 T. Morrison
Innan svenskarna kom
 A. Olsson
Jaktfalkens ögon
 S. Viksten
Krönikan om Ylva Alm 1..
 I. S. Skjelbakken
Frihetens pris
 S. Nordenswan
Doktor faustus
 T. Mann

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerStad av guld

 
Författare: A.B Daniel
Genre: Historisk roman
Utgivningsår: 2001
ISBN: 9151839407
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Året är 1526 och byn i djungeln ligger ödelagd efter ett överfall av Inkarikets krigare. Den lilla Anamaya har sett sin mamma bli dödad och själv tas hon till fånga och förs inför inkahövdingen Huayna Capac, som ska avgöra hennes öde. Anamaya ser inte ut som de andra flickorna i byn, hennes hy är ljusare och ögonen är blå, blå som Titicacasjöns heliga vatten, säger Inkan som förstår att hon sänts till dem av en särskild anledning. Under sin sista natt i livet avslöjar han alla Inkarikets hemligheter för henne och utser henne till dess förvaltare.

Några år senare landstiger en grupp av 180 män och 57 hästar ledda av kapten Fancisco Pizzaro på Perus norra stränder. Deras svåra resa från Spanien har tagit flera år och när de anländer till detta fjärran land är de utmattade av svält och umbäranden men brinner av längtan efter det guld som enligt sägnerna ska finnas här i överflöd. Med dem är den unge Gabriel Montelucar, som med en hårsmån undsluppit inkvisitionens fängelsehålor och nu längtar efter att göra sig ett namn. Här möter han sitt öde i form av inkaprinsessan Anamaya.
Dessa två världar möts i en kollision som är början till slutet på en av de mäktigaste civilisationer som funnits. Inkafolkets prakt, mystik och rituella liv möter conquistadorernas giriga drömmar om guld och erövringar. Kultur ställs mot kultur, religion mot religion och man mot man i denna storslagna berättelse.

I Pumans skugga är första delen i en serie om Inkariket.Medelbetyg: 3 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Stad av guld :


lillamy 2003-12-30 00:10
Inte riktigt lika bra som första delen, rätt så seg på sina håll tyckte jag. Så det dröjer nog ett tag innan jag orkar ta mig för att läsa tredje och sista delen som heter I ljuset av Machu Picchu.
Betyg 2

dichoso 2006-05-30 13:24
Antoine Audouard, Jean-Daniel Baltassat och Bertrand Houette har tillsammans skrivit en triologi om Inkafolket under tiden för den spanska erövringen. Detta är den andra delen. Historien är fiktiv men miljöer och levnadssätt är mycket verkligt beskrivna. Författarna har alla bott i Peru och Bertrand Houette forskar dessutom om Inkafolket. Jag läste böckerna innan jag åkte till Peru och även på plats i Peru och besktivningarna känns i allra högsta grad verkliga.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Stad av guld


  Köp boken som film på cdon: