bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Andra Halvlek - elva b..
från snickerboa till..
Sfinxen från Torsby
Tredje halvlek
Zlatan är Zlatan
Liknande böcker:
Hit med flaskan! : han..
 E. Knyckare
Kvinnor förändrar världen
 M. Gates
Nyfikenhet och förundr..
 R. Dawkins
Ha de' gott : konsten..
 G. Hysén
K
 K. Frostenson
Att färdas utan skyddsnät
 M. Malingur
Att färdas utan skyddsnät
 M. Malingur
Mannen från de tysta v..
 L. Andersson
Mannen från de tysta v..
 L. Andersson
Ofrivilligt sexobjekt..
 U. Björkman

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerSvenska Hjältar

 
Författare: Petter Karlsson & Ulf Lundkvist
Genre: Biografi
Ämnesord: filosofi, humor, kultur, tokenskap!
ISBN: 9171260102
 
Spänning:  2
Romantik:  5
Humor:  3
Lärorik:  4
Sorglig:  4

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Ett par som firar jul varje dag, en greve som stannade tiden, en målvakt som slänger sig bort från puckarna ... Författaren Petter Karlsson och konstnären Ulf Lundkvist har rest riket runt och tecknat porträtt av egensinniga, kloka, roliga, ovanliga och vanliga svenskar.Detta är en samling fantastiska berättelser om människor som vågade gå sin egen väg. Ibland är det ett okänt Sverige som skildras och ibland ler man igenkännande. Och ännu oftare skrattar man, häpnar och förundras.Övrigt
Ett par som firar jul varje dag, en greve som stannade tiden, en målvakt som slänger sig bort från puckarna...
Författaren Petter Karlsson och konstnären Ulf Lundkvist har rest riket runt och tecknat porträtt av egensinniga, kloka, roliga, ovanliga och vanliga svenskar. Detta är en samling fantastiska berättelser om människor som vågade gå sin egen väg.


Medelbetyg: 4 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Svenska Hjältar :


axel-nelson 2005-10-31 00:29
Ulf Lundkvist är tecknaren som genom sin vandrande korv Assar, de hårnästa och alla de andra i Nollberga, i en DN-serie skildrar ett Glesbygdssverige som för evigt stannat kvar i masonitskivornas 1950-tal. Det är på sitt vis ett komplement till akvarellmålaren Lars Lerins böcker om sina glesbygder.
Hur som helst, här har Lundkvist illustrerat (eller snarare med-agerat) i en bok som Petter Karlsson skrivit. Karlssons texter skildrar verklighetens Nollberga (som finns lite var stans i vårt land).
Det är tanterna som åker till Stockholm i hyrd buss för att se mannen som kan ALLT och som är så fin, LOKET i Bingolotto.
Här dyker den fd. depressive (nu friske) och härligt självdistanserade elvisimitatören Eilert Pilarm upp, och det eviga bandyfolket och greven som lever kvar i en tid dår då en greve behandlades som en GREVE, om Laholms Fellini och alla de andra verkliga mänskorna som finns i en liten ort nära din stad. Det är ganska bra skildrade porträtt av det Sverige som aldrig syns på kultursidorna.
Men störst av allt är Lundkvists karikerade (eller snarare karaktäriserade!) målningar, tuschteckningar och rent av en torrnålsgravyr föreställande dessa mänskor och deras (för en Lundabo, eller nollåtta) så exotiska miljöer. Lundkvist visar sig här som en av våra stora konstnärer. Sverige det är det som ligger mellan universitetsstäderna, där finns det riktiga Sverige. Det Sverige som Monica Thörnell besjöng i Ted Ströms : En vintersaga. I just love it! (som det heter på modern svenska).
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Svenska Hjältar


  Köp boken som film på cdon: