bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Jag ska skydda dig frå..
Liknande böcker:
Queenie
 C. Carty-Williams
Kvinnorna på Flanagans
 Å. Hellberg
Dammsuga i mörker
 J. Beagin
Mormors val
 K. Branzell
1794
 N. Natt och Dag
Hit men inte längre
 M. Maunsbach
Hundraettåringen som t..
 J. Jonasson
Du tysta du glädjelika..
 D. Östlund
Sanning och skvaller
 C. Sittenfeld
Renoveringsobjektet
 E. Åhman Owetz

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerTag mig, tag mig med dig

 
Författare: Lauren Kelly
Genre: Roman
Ämnesord: psykologi, kärlek, spänning
Utgivningsår: 2004
ISBN: 9146211586
 
Spänning:  5
Sorglig:  2

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Under sin nya pseudonym Lauren Kelly utforskar här Joyce Carol Oates med sällsynt nerv ett okänt blodsband mellan två främlingar. Den unga Lara Quade är en hämmad forskarassistent som plågas av både fysiska och psykiska men sedan en olycka i barndomen. När hon vid en konsert möter den store, bullrige Zedrick Dewe känner hon på samma gång avsky och attraktion. Dessutom är det något med den här mannen som hon tycker sig känna igen, trots att de aldrig tidigare har mötts. På vilket sätt hör de ihop? Vad har fört dem samman? De inleder en erotiskt laddad relation som snabbt slår om från ömsint till våldsam.

Den produktiva Joyce Carol Oates är en av USA:s viktigaste nutida författare och kallas ibland "vår tids Balzac". Hon har skrivit en rad prisbelönta romaner, däribland Blonde (2001). Som Rosamund Smith har hon även skrivit deckare.

"Under pseudonymen Lauren Kelly har Joyce Carol Oates skrivit en dramatisk och raffinerad psykologisk thriller. Tag mig, tag mig med dig är en omskakande bok ..." Boston Herald

Medelbetyg: 3,8 (5 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Tag mig, tag mig med dig :


poby 2005-10-13 21:42
Lara får ett anonymt brev med en biljett till en orkesterkonsert. Bredvid henne sitter en man, som också har fått en biljett. Dessa båda udda personer dras till varandra. Efter hand visar det sig att deras gemensamma historia börjarde för många år sen. Det är en bra skriven bok. Spänningen stegras hela tiden, efter hand som Lara får reda på mer o mer om vad som egentligen hände i hennes barndom.
Betyg 4

Jenny 2006-06-15 08:50
Denna bok (som Joyce Carol Oates under pseudonym skrivit) handlar om 28-åriga Lara Quade, forskarassistent vid Princeton University, som lider av sviterna från en bilolycka i barndomen. På en orkesterkonsert träffar hon en mystisk främling vid namn Zedrick Dewe som det senare ska visa sig att hon har mer gemensamt med än vad hon först tror.

Boken växlar mellan nutid och dåtid, där inslagen från det förflutna beskriver Lauras komplicerade barndom och uppväxt. Boken är spännande och ganska överrraskande.
Betyg 4

Rosa 2006-11-07 09:22
Lara har en taskig barndom. En man iscensätter ett möte med Lara och hon dras till honom trots att han är allt annat än trevlig. Har de något gemensamt? Är han farlig? Vad vill han?

Nja, jag tyckte väl inte speciellt mycket om den här boken. Jag tyckte att den var lite osannolik. Slutet var inte heller något som tilltalade mig.

Det får bli en 3:a.
Betyg 3

helix 2007-05-28 10:14
"Tag mig, tag mig med dig" är en roman som utforskar vad som kan hända med personer med en jobbig (våldsam) uppväxt. Detta är inget nytt. Inte för Oates (Kelly) heller. Men författarens skildring av spänningen mellan de båda huvudkaraktärerna, Lara och Zedrick, är bra. I texten byggs in en spänning upp som man nästan "kan ta på". Dock, samtidigt, blir man aldrig riktigt överraskad. Lite kliché är det över det hela. Men bra gjort ändå.

Vill sätta 3,4 men det går ju inte...
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Tag mig, tag mig med dig


  Köp boken som film på cdon: