bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Use of Weapons
 I. Banks
Stjärndamm
 L. Wilderäng
Stjärnfall
 L. Wilderäng
Consider Phlebas
 I. M. Banks
The Separation
 C. Priest
The Martian: Ensam på..
 A. Weir
Flickan med gåvorna
 M. Carey
Flickan med gåvorna
 M. Carey
Terra Hexa - Den nya v..
 A. Yngve
Demonernas portar 4 -..
 J. Rosenblad

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerEftervärlden

 
Författare: Nils-Petter Löf
Genre: Science-Fiction
Ämnesord: filosofi, mord, framtid, spänning, äventyr, skräck
Utgivningsår: 2005
ISBN: 9185455156
 
Spänning:  9
Romantik:  2
Humor:  1
Lärorik:  1
Sorglig:  2

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Utdrag ur boken:
”En känsla av sorg, men som skaffat en skepnad av kött och blod. Tankarna började leka ta fatt med varandra och lekarna som de lekte började bli allt trögare. Snart fanns inte tillräckligt med syre för att få deras lekar att behålla sin skönhet. Hans tråkiga liv började visas som den sämsta bok han hört talas om.”

Medelbetyg: 5 (3 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Eftervärlden :


Elisabeth_dahl 2005-10-10 11:12
Till en början framstår bok en aningen långsam, men tar snabbt fart. I boken får man följa Smith, John och en smal människa med det konstiga namnet Slankis, i sökandet efter en bättre framtid. Jorden har utplånats och kvar finns bara några få människor. I sökande efter nya platser att bo börjar man hitta tidningar och dylikt som är skapad efter domedagen. Snart börjar sanningen om att jorden fortfarande lever att krypa fram. Problemet är att man inte kan hitta en enda människa, förutom ett litet barn som inte kan tala.

Skräcken lyser inte med sin frånvaro, utan ibland känns det även som om det ska komma ut ur boken. Utan att säga allt för mycket så finns det mycket med i boken som är ganska övernaturligt men väldigt ruggigt. Det fanns de stunder då jag, av rädsla, la undan boken.
Boken tar även upp en mängd exenstiella frågor och anspelar alltså inte bara på skräck och förödelse.
Ibland uppfattar jag meningar som inte känns helt grammatiskt rätt utan som har ett haltande språk. Men även tack vare denna karaktärsbrist så finner jag bok värd att läsa.


Betyg 5

Irenepaul 2005-10-12 10:55

Jag kan inte säga så mycket mer än att boken var väldigt bra. Tyckte inte om slutet även om det var bra. Skulle ha blivit lite gladare om det slutat på ett annat sätt.
Betyg 5

LenaD 2005-11-24 14:16
Tre sökare och ett mål att rädda världen. Låter ganska bekant, eller hur? Om jag själv skulle ha vetat det innan jag läste denna bok hade jag inte definitivt inte läst den. Lyckligtvis så är den inte alls som jag trodde. Språket i boken är synnerligen speciellt men faktiskt väldigt bra.
Boken handlar om det vanliga, världen har gått under. Människor i valv har visserligen överlevt men saknar helt kunskap om världen utanför. I ett desperat försök att försöka leva på jorden igen skickar man upp en mängd människor, kallade för vargar. Deras mål blir direkt åsidosatta då det längre inte handlar om att söka efter förnödenheter utan överleva de hemskheter som jorden verkar ha skapat.
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Eftervärlden


  Köp boken som film på cdon: