bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
De förklädda flickorna..
 J. Nordberg
marsvin lyckliga och f..
 i. birmelin
Resa i Sharialand
 T. Thunander
Vin från hela världen..
 O. Clarke
The complete encyclope..
 C. Callec

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerEn värld av vin

 
Författare: Mikael Mölstad (red.)
Genre: Fakta
Ämnesord: , vin
ISBN: 9151834340
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Världens kanske mest kompletta vinbok över all världens vinländer och presentation av mer än tvåtusen producenter. Såld i mer 100 000 exemplar sedan 1994.

En Värld av Vin är både uppslagsverk, köpguide, vinresehandbok och dessutom en trevlig läsebok för alla vinvänner. Här finns alla fakta, kuriosa och vinrekommendationer. Dessutom adresser, besökstider, telefon- och internetadresser. En Värld av Vin är den moderna och pålitliga guiden över världens viner.

Fakta
En Värld av Vin presenterar över 70 vinländer, 200 vinregioner, 500 olika vintyper, 2 300 producenter och mer än 2 000 kartor och bilder i fyrfärg.

Medelbetyg: 4 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av En värld av vin :


stigh 2005-09-08 09:14
I en tid då Internet gjort informationssökningen mycket snabbare och ibland även enklare kan det kännas som att många uppslagsböcker delvis spelat ut sin roll som informationskälla. Mikael Mölstads ”En värld av vin” är dock ett vinlexikon som jag fortfarande tycker känns aktuell som informationskälla. Dels är uppslagsverket författat av kunniga fackmän (tio av Sveriges mest erfarna och skickliga vinskribenter), dels känns innehållet relevant och därtill förvånansvärt lättgängligt med tanke på att boken spänner över nästan tusen sidor.

”En värld av vin” innehåller information om det mesta som den vinintresserade kan tänkas vilja få ökad kunskap om. Översiktlig information blandas med mer faktaspäckade avsnitt när författarna stringent går igenom de olika vinproducerande ländernas regioner och distrikt. Välkända och mindre välkända producenter och distrikt beskrivs utifrån de viner som faktiskt produceras, dess karaktärer, druvblandningar och lagringssätt. Under varje producent (och det är sannerligen många) finns en s.k. symbolruta där faktorerna produktion, kvalitet och pris har rangordnats på en femgradig skala. Vad lexikonet framförallt vinner på, frånsett den rika informationsmängden, är dess användarvänlighet - på varje sida finns en textkod längst upp som talar om var man som läsare befinner sig i vinvärlden: Land, region, distrikt, ursprung/appellation. Det finurliga navigationssystemet understöds effektivt av att rubrikerna i sidhuvudet är färglagda efter en särskild färgkod som talar om för läsaren vilken typ av presentation som han/hon har framför sig – land, region, distrikt, ursprung eller producent. Utöver det ovan beskrivna innehåller detta lexikon också utförliga årgångstabeller, topografiska kartor, vinvokabulär och pedagogiska illustrationer över hur man kan tyda olika länders/distrikts vinetiketter. Att förlaget valt att satsa på det här lexikonet märks tydligt, inte minst genom att boken hittils kommit ut i reviderad upplaga ungefär vartannat år.

Trots detta lexikons många förtjänster kan jag möjligen tycka att det saknas en skildring över vinets och vintillverkningens historia. En druvguide hade också varit på sin plats. Ett varningens finger måste avslutningsvis riktas till priset, boken är nämligen förvånansvärt dyr. Och då är det väl tur att ”En värld av vin” allt som oftast brukar finnas med på bokrean - och då till ett riktigt bra pris!
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till En värld av vin


  Köp boken som film på cdon: