bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
De förklädda flickorna..
 J. Nordberg
marsvin lyckliga och f..
 i. birmelin
Resa i Sharialand
 T. Thunander
En värld av vin
 M. Mölstad (red.)
The complete encyclope..
 C. Callec

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerVin från hela världen – vinlexikon från a till ö

 
Författare: Oz Clarke
Genre: Fakta
Ämnesord: , vin
ISBN: 9146182780
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Vin från hela världen är ett vackert illustrerat vinlexikon som entusiastiskt och underhållande ger en mängd nya fakta.Det innehåller fl er än 1 600 uppslagsord, sorterade i alfabetisk ordning, vilket gör det lätt att hitta uppgifter om ett visst vin liksom om vindistrikt, druvsorter, vinproducenter och klassificeringssystem. 700 färgbilder, därtill kartor, vinetiketter och årgångstabeller.

Medelbetyg: 3 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Vin från hela världen – vinlexikon från a till ö :


stigh 2005-09-08 09:12
Vin från hela världen spänner över totalt 416 sidor och innehåller mängder av information och en del nya rön om världens viner. Boken är upplagt i alfabetisk ordning vilket gör det lätt för den kunskapstörstande att finna information om ett specifikt vin, ett vindistrikt, en vinproducent eller an druvsort. Detta snillrika upplägg är bra såtillvida att det underlättar informationshämtande om man från början vet vad man ska leta efter, vet man inte detta försvåras däremot sökningen påtagligt. Världens femton ledande vinproducerande länder och deras klassificeringssystem presenteras i speciella avsnitt samtidigt som många av de vanligaste druvsorterna finns illustrerade och beskrivna.

Boken inrymmer sammantaget mer än 1 600 uppslagsord och därtill ungefär 700 färgbilder (varav merparten är mycket vackra), kartor, vinetiketter, årgångstabeller och en ordlista. Det bästa med denna uppslagsbok är dock den instruktiva genomgången över vintillverkningen och de pedagogiska tipsen beträffande vinprovning och hur man kan ”enkelt” kan lära sig att känna igen olika vintyper. Trots många förtjänster känns det dock som att något saknas i detta lexikon, möjligen kan det vara själva upplägget som leder till att bokens innehåll inte känns tillräckligt sammanhållet. Därför ger jag detta vinlexikon en svag trea i betyg.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Vin från hela världen – vinlexikon från a till ö


  Köp boken som film på cdon: