bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Kvinnorna på Flanagans
 Å. Hellberg
Dammsuga i mörker
 J. Beagin
Mormors val
 K. Branzell
1794
 N. Natt och Dag
Hit men inte längre
 M. Maunsbach
Du tysta du glädjelika..
 D. Östlund
Sanning och skvaller
 C. Sittenfeld
Renoveringsobjektet
 E. Åhman Owetz
Flickorna i speceriaff..
 E. Åhman Owetz
Anna - Lisas val
 E. Åhman Owetz

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerFantomen på operan

 
Originaltitel: Le Fantôme de l'Opéra
Författare: Gaston Leroux
Genre: Roman
Ämnesord: mord, historia, kärlek
Utgivningsår: 1911
ISBN: 0140621741
 
Spänning:  5
Romantik:  5
Humor:  2
Lärorik:  3
Sorglig:  5

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Utdrag ur boken:
"I denna duell kommer vi att vara två mot en. Men ni måste bereda er på allt, för vi kommer att kämpa mot den mest fruktansvärda motståndare man kan tänka sig. Men ni älskar Christine Daaé, inte sant?"
"Jag dyrkar marken som hon går på. Men ni som inte älskar henne – tala om för mig varför ni är färdig att våga ert liv för henne? Ni hatar visst Erik [fantomen]?"
"Nej, min herre", sade persern sorgset, "jag hatar honom inte. Om jag hatade honom skulle han för länge sedan ha upphört att skada någon."
"Har han skadat er?"
"Jag har förlåtit honom vad han har gjort mig."
"Jag förstår er inte. Ni kallade honom ett monster, ni talar om hans brott, han skadade er och ändå möter jag hos er samma oförklarliga medlidande som drev mig till förtvivlan när jag fann det hos Christine."Medelbetyg: 4 (4 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Fantomen på operan :


Salamis 2005-09-01 09:08
Boken handlar om en serie mystiska händelser på den stora operan i Paris som förklaras med en viss fantom, vilket ingen allvarligt tror på. Sångerskan Christine Daaé är övertygad om att det är musikens ängel som talar till henne i hennes loge och de nya operadirektörerna tror att det är billiga skämt som de före detta ägarna står för.

Enkelt sagt så utspelar sig ett triangeldrama; Raoul de Chagny älskar sin barndomsvän Christine som älskar honom tillbaka, men vågar inte erkänna det eftersom fantomen är fruktansvärt svartsjuk.

Författaren själv är övertygad om att fantomen på operan faktiskt har existerat, vilket han tydligt säger i förordet. Han hävdar att med sådana bevis som han fått tag i finns det ingen tvekan om saken. Hela boken är rekonstruktion av verkliga händelser. Det faktum att författaren tror på historien trodde jag skulle göra boken mer intressant; ändå är det en sliskig roman där Leroux tar i allt för mycket för att man ens ska överväga att tro på berättelsen.
Den bästa delen är de tre kapitel mot slutet som inte ens är skrivet av författaren utan är ett vittnesmål från en person som påstår sig varit i fantomens hem i operakällaren.
Ganska välskriven vissa delar, men boken lämnar mig likgiltig.


Betyg 3

lottaliza 2008-05-12 14:04
Ok, jag var yngre och mer romantiskt lagd när jag senast läste Fantomen... Men jag tänker hålla fast vid att jag älskade den! Levde mig in med liv och lust och greps av såväl människoödena som de skickligt vävda intrigtrådarna.

Vill kanske inte läsa om den idag, då jag tror att det skulle innebära en viss besvikelse. Bättre då att behålla minnet av en stor läsupplevelse!
Betyg 5

Älvan 2017-10-05 22:02
En fin kärleks-/spökhistoria som bjuder på både själ och smärta. Jag läste den även i min ungdom och tyckte att den var bättre då än nu. Nu läste jag den i syfte att jag ska se musikalen. Det ska bli ett stort nöje!
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Fantomen på operan


  Köp boken som film på cdon: