bokrecensioner boktips

Balladen om Sandra Ess

Författare: Cannie Möller
Genre: Ungdom
Ämnesord: depression, kärlek, ungdom
Utgivningsår: 1999
ISBN: 9163825503


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Sandra, som går sista året på vårdlinjen, kommer på sin pojkvän Zeb med en annan tjej. Sandra blir förbannad och skadar honom allvarligt. Dessutom är Sandra gravid, och det har hon ännu inte berätttat för Zeb. Hon vet ännu inte om hon ska behålla barnet.

Men Sandra måste bort från skolan och Zeb och snabbt ordnas ett jobb åt henne på ett sjukhem för gamla i Stockholm.

Där möter hon Judith, och de får en kontakt utöver det vanliga. De har mycket att ge varandra. Deras respektive bakgrunder har många beröringspunkter, de är mycket lika - bara åldern och förutsättningarna skiljer. De har mycket att lära av varandra. Deras olika historier rullar upp och vävs ihop, och de förändras båda två.

Balladen om Sandra Ess är en historia om kärlek. Om Judiths till största delen olyckliga kärlekshistoria långt tillbaka i tiden, och om Sandras egna nutida sökande i kärlekens labyrinter.

Balladen om Sandra Ess nominerades till Augustpriset 2000.


Utdrag ur boken:
-Tror du att det finns något man kan kalla kärlek, något som är starkare än alla andra känslor? förtydligar Judith långsamt. Sandra tar en ny tugga av bakelsen, dricker av teet och fortfarande sitter Judith Klein med slutna ögon och väntar på hennes svar.
Medelbetyg: 3,5 (6 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Balladen om Sandra Ess :
2005-06-20 10:03
Intressant, varierande och gripande bok, dock långtråkig emellanåt.
Betyg 3
2005-11-28 15:03
Jag tyckte boken var lite seg i början. Och man får inte riktigt vet vad som händer med Sandra. Men annars var boken riktigt bra.
Betyg 4
2005-11-28 17:09
Den här har ju jag också läst!! Det var ett antal år sen...Därför kan jag inte säga så mycket om den...men jag minns att den var bra..
Betyg 3
2008-02-06 15:01
Jag tycker boken är väldigt spännande,och fångar mig som läsare. Intressant handling och man vill bara fortsätta läsa klart boken när man väl har börjat.
Skulle vara kul om det kom ngn fortsättning på den, eller liknande bok i samma stil.
Betyg 4
2011-11-03 21:55
Det tog ett tag för boken att komma någon vart, att visa vad den handlade om. I boken kan man säga att Sandra och Judith är som varandras psykologer, omedvetet. de hjälper varandra utan att de vet om det. Deras respektive bakgrund och historia hjälper dem att ta hand om sina egna relationer och det gör dem till mycket nära vänner, delvis på grund av att de är så lika varandra.

Det var en bra bok men inget mer. Det som tog boken framåt var den spännande historien som Judith berättade, om henne som judisk flykting under andra värlsdkriget och hennes romans med en svensk vars familj var nazister.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Balladen om Sandra Ess
Liknande böcker:
Vindens hemlighet
 E. Hildén
Spegelflickan
 E. Hildén
Kom hit
 J. Wickholm
Rävpojken
 E. Hildén
Ett magiskt arv
 M. Friedner
Kaja och de nio elefan..
 E. Ringnér-Lundgren
En flicka till häst
 E. Bagnold
Silverskeppet
 J. Moen
Hotellet
 P. Jansson