bokrecensioner boktips

Lifterskan

Författare: Cannie Möller
Genre: Thriller
Utgivningsår: 2018
ISBN: 9789176970713


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

"Hur skulle jag kunna hjälpa dig? Jag vet ju inte vem du är men du har dragit in mig i ett brott. Dödade du den där mannen?"

Det är glashala vägar när tecknaren Rebecka Gudner är på väg upp till familjens hus i Norrland. Det Rebecka söker denna allhelgonahelg är lugn och ro. Plötsligt dyker en flicka upp i mörkret framför bilen.

Det är då hon plockar upp lifterskan. Det är denna till synes goda gärning som kommer att få ödesdigra konsekvenser för Rebeckas liv. Lifterskan Helen väcker känslor och sidor hos Rebecka som hon trängt undan. Och det är Helens ansikte som ständigt återkommer på hennes ritblock.

Ingen i hennes omgivning kan förstå vad lifterskan till slut betyder för Rebecka. Allra minst hon själv.

Cannie Möller har skrivit en isande psykologisk thriller om svek, passion och det obegripliga som tar över förnuftet. Lifterskan är första boken om Rebecka Gudner. Besökaren kommer våren 2019.
Medelbetyg: 2 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Lifterskan :
2021-04-28 06:27
Den börjar som en mycket lovande 4:a i betyg men efter dryga halva boken är den nere på en 2.a!
Jag vet inte riktigt vart det går fel. Den börjar som sagt mycket lovande och den är välskriven. Men för mig känns det nästan som om det var två författare som ligger bakom den här boken. Två författare som bollar olika uppslag. En vill föra berättelsen framåt medan den andra vill gå tillbaks till ruta ett och börja om med berättelsen fast i en annan vinkel. Jag har läst en annan vuxenbok av Cannie Möller- Djungelrummet (1991) som var riktigt bra- men hon har främst författat ungdomslitteratur. Jag har ingenting alls emot ungdomsböcker men här känns det åter som om det är två olika viljor som far fram. Ska det vara en ungdomsbok eller en thriller för vuxna? Hade den redigerats något bättre, kapat ungefär 100 sidor så tror jag att den skulle ha kunnat ha blivit riktigt bra. I början trodde jag att det skulle vara en klassisk thriller med en kvinna, Rebecka- som plockar upp en ung mystisk lifterska, Helen- som visar sig vara psykopat. Istället blir det något krystat rörigt virrvarr där jag inte vet vem av de båda kvinnorna som är galen. Kanske är dem det båda två? Eller är de båda offer? Kanske är alltsamman en enda stor dröm? Jag vet ärligt talat inte och jag bryr mig inte längre om svaret.
Synd, för jag tror faktiskt att den kunde ha blivit riktigt bra!
Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Lifterskan
Liknande böcker:
Den lilla flyktingen
 E. Poulsen
Ingenmansland
 D. Baldacci
Andnöd
 A. McCulloch
Vedergällning
 S. Avindell
Bestseller
 P. Engman
Fasornas hus
 R. Foley
Kroken
 L. Deighton
Gråt ej mer min älskling
 M. Higgins Clark