bokrecensioner boktips

Sista livet

Författare: Claire Messud
Genre: Roman
Ämnesord: historia, kultur
Utgivningsår: 2000
ISBN: 9780330375641

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar jag pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

''Det började den sommaren då jag var fjorton år och min farfar sköt mot mig...''
Familjen LaBasse har alltid trott på sin lilla världs beständighet. Men då det första skottet sliter sönder sommarnatten börjar denna tillvaro falla sönder. Fjortonåriga Sagesse, med sitt omutliga krav på sanning, är berättaren i denna dramatiska släktkrönika, där hon efterhand avslöjar mörka hemligheter och smärtsamma påminnelser om det förflutna.
Sagesses farfar, Jacques LaBasse, köpte Hotel Bellevue på franska rivieran och han styr nu med järnhand både sitt hotell och sin familj. Sonen Alexandre försöker förgäves få en position i familjeimperiet, men tillåts inte ta eget ansvar. För Sagesse är det lättjefulla livet på stranden eller vid poolen en välbehövlig kontrast till det dystra livet inomhus.
Så kommer den ödesdigra sommarnatt 1989, då allting förändras. Hotel Bellevue, som ligger högt uppe på en klippa, omgivet av cypresser och plataner, med utsikt över det klarblå Medelhavet, är fullt med gäster. Sagesse och hennes vänner pratar och skrattar högljutt kring poolen. Hennes farfar kommer ursinnig ut på den vita marmorterrassen och skjuter mot ungdomarna för att tysta ner dem.
I ett slag förändras tillvaron. Den hittills högt respekterade familjen mister sin position i samhället och historien måste rullas upp.

''En skarpsynt, trollbindande berättelse om hur svårt det är att skapa ett eget liv, att skära av banden bakåt.'' Aftonbladet

Medelbetyg: 3,33 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Sista livet :
2003-12-14 13:06
Den här köpte jag faktiskt på grund av omslaget men jag blev inte besviken. Man får följa Sagesses uppväxt och hur hennes familj bryter samman när hennes farfar och sedan hennes pappa för alltid förvandlar hennes liv från en ytligt sett lycklig idyll till en tradgedi.
Den var lite seg att ta sig igenom ibland men jag ville ändå veta hur det skulle gå för Sagesse och hennes familj.
Betyg 3
2007-04-24 11:41
Boken var lite trög i vissa avsnitt. Annars var det en bra skildring av en släktkrönika ur en tonårings perpektiv.
Betyg 3
2012-10-23 22:12
En jätte fin roman om att växa upp , hur svårt det är att passa in och hur en händelse inom familjen plötsligt förändrar allt. En bok som när man väl börjar läsa glömmer man tid och rum.
Betyg 4
Vill du lära dig att läsa snabbare? Klicka här

Köp boken på amazon.se klicka här (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar jag pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Sista livet
Liknande böcker:
Bytet
 N. Klein
Sen for jag hem
 K. Smirnoff
Öppna din famn
 G. Årestad
Kirke
 M. Miller
Alma - En kvinnohistoria
 E. Martinsson
Misstagens bok
 S. Bjerg
Gorazde
 J. Hildebrandt
Fiskande kattens gata
 J. Földes