bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Ligg med mig!
Liknande böcker:
It was on fire when I..
 R. Fulghum
Här är mitt liv
 L. Holmqvist
Vägen ut
 H. Martinson
Hundhistorier
 J. Herriot
Men hur som helst
 J. Cleese
En skruv lös
 V. Hagnell
Liv, död och hjärnkiru..
 H. Marsh
Falskspel - Livet i en..
 N. Pileggi
Ego Woman
 C. Gynning
Den utmätta tiden
 P. Noll

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerTjock!

 
Författare: Jenny Dahlberg
Genre: Biografi
Ämnesord: humor
Utgivningsår: 2003
ISBN: 9175884747
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Jenny är tjock och det här är hennes berättelse om hur det är att vara tjock i Sverige idag.
Att stora människor faktiskt har en vardag precis som alla andra. Men att Jenny ibland fastnar i badkaret, sitter sönder stolar och ensam står för en solförmörkelse när hon tar av sig behån. I Tjock! berättar hon också om hur det är att jaga kläder i rätt storlek, vara en tjock mamma och om kärleken til bearnaisesås.
Tjock är en mycket rolig och tänkvärd skildring av ett liv det inte talas om. Men också en allvarlig och kärleksfull berättelse om livet i förorten, Bingolotto och bantnignsvägran. i ett samhälle där idealet är anorektiska tjejer med kroppar som tändstickor får tjocka tjejer inte plats. Det struntar Jenny i, hon både tar och kräver sin plats.
Med stor träffsäkerhet och stark formuleringsförmåga väcker Jenny Dahlberg både eftertanke och får oss att skratta.

Medelbetyg: 3 (6 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Tjock! :


Mariekex 2005-04-20 20:21
Rolig bok! Kommer på mig själv med att sitta och skratta hela tiden.. =) Även om jag tycker jag är lite bred om baken så fastnar jag då inte i badkar iaf.. ;)

Kunde dock bli lite väl mycket prat om tjockheten (även om det var det boken handlade om). Egentligen ganska händelselös bok.. Detta drar ner betyget ganska rejält.. =/
Betyg 3

Emma 2005-08-05 21:39
Denna bok var skitrolig!!
Betyg 4

Mystica 2006-02-21 12:38
Det som var bra med boken var att den var lättförstådd och varmt skriven. Nu hörde jag den som ljudbok, men det var en bra uppläsare som inte sänkte bokens betyg.
Det som däremot sänkte betyget rejält var allt detta snack om "tjocka människor" precis som om det är en egen männisoras (både på gott och ont). Jag tyckte det blev alldeles för mycket gnäll om "tjockheten". Enligt hennes berättelse verkar hennes liv oerhört tragiskt, och jag tar nästan lite illa upp att hon skämtar om det på det sättet då.
Det är kul om den här boken kan roa någon, det är nog meningen med den, men det fungerade inte på mig.
Betyg 2

Liisa 2007-01-21 06:12
Jag har funderat på att läsa den länge. Kommer i håg att när den kom tyckte jag att det skulle bli intressant att läsa. Gillade framsidan och det hon själv beskriver som meningen med boken i reklam om den. Såg lite på tv där hon svarade på lite frågor om boken där hon bland annat sa att hon aldrig haft några fysika besvär av sin övervikt. Hon såg glad och stolt ut på tv så jag tänkte att boken säker handlar om det. En glad och pigg person som är nöjd med sej själv och det ända problemet är att andra särbehandlar henne.

Nu började jag läsa och blev besviken direkt. Kanske mest på grund av att det inte motsvarade alls mina förväntingar. Citat från början av boken. " Två kraftigt övergödda kvinnor sitter nedsjunkna i varsin vardagsrumssoffa. De har lagt upp sina slabbiga ben på vardagsrummsbordet.) Hur kan hon förvänta sej att andra inte ska få beskriva tjockisar på ett negativt sätt när hon själv gör det???

I en del av boken beskriver hon övervikt som det värsta en människa kan drabbats av sen går det bara några sidor och hon skriver att vist hon skulle kunna gå ner i vikt när som helst, det är bara att hon inte känner sej motiverad??? Va Om man nu tycker att något är det värsta som kan drabba en och man är säker på att man kan skippa det om man vill men ändå tycker hon att hon saknar motiv!Sen därtill tycker jag inte att boken är välskriven. Så för mej var det en besvikelse. Men det betyder inte att det inte fanns något bra. Vissa bitar var jättebra som just beskriver diskriminering och lite annorlunda problem som man har då man är rejält överviktig. Men hon hävdar tyvärr att smala aldrig bli diskriminerade på grund av sin smalhet. Tyvärr måste jag bara säga att det är lika fördomsfull uppfattning som att överviktiga inte blir diskriminerade på grund av sin övervikt. Men värkar inte ha tänkt till så långt i det avseendet. Eller sen menade hon inte smala utan normalviktiga, den lilla gruppen som passar in på mallen hur man ska vara i just det samhället.
Betyg 2

verran 2008-11-30 21:07
Boken var en besvikelse eftersom den både var skriven på ett ganska barnsligt sätt och inte alls hade något speciellt att erbjuda. Gnäller över hur jobbigt det är att vara tjock och särbehandlad, men försöker ju inte ens att göra något åt det...Visst hade den ett par småroliga avsnitt, men det var också allt.
Lyssnade på den som ljudbok, men hade inte gillat den bättre även om jag läst själv.
Betyg 2

BlommigaBarbro 2016-12-29 11:38
En otroligt skön och underhållande bok som gav mig många härliga skratt. Jenny Dahlberg skriver så pass ärligt om sig själv och gör det på ett sådant befriande, underhållande sätt att hela boken lämnar efter sig ett stort leende på mina läppar. Dessutom var uppläsaren vars röst passade mycket bra till texten- riktigt bra! Jag ger boken en stark 5:a i betyg! Kan varmt rekommendera den!
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Tjock!


  Köp boken som film på cdon: