bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
En stjärna kallad Henry
Fnissarnas hämnd
Paddy Clarke Ha Ha Ha
Paula Spencer
The Commitments
The Snapper
The Van
The woman who walked i..
Liknande böcker:
Dammsuga i mörker
 J. Beagin
Mormors val
 K. Branzell
1794
 N. Natt och Dag
Hit men inte längre
 M. Maunsbach
Hundraettåringen som t..
 J. Jonasson
Du tysta du glädjelika..
 D. Östlund
Belle
 L. Pearse
Lyktsken
 M. Ondaatje
Under Slussen
 J. Werner
Hallonfallet
 G. Tunström

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerKvinnan som gick in i dörrar

 
Originaltitel: The woman who walked into doors
Författare: Roddy Doyle
Genre: Roman
Ämnesord: depression, psykologi, spänning
Utgivningsår: 1996
ISBN: 9780749395995
 
Spänning:  3
Sorglig:  6

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Kvinnan som gick in i dörrar heter Paula Spencer. Hon berättar om sitt liv, om uppväxten i Dublin och om sitt långa äktenskap med Charlo. Paulas och Charlos kärlekshistoria är passionerad, brutal, grym och hopplös. Charlo misshandlar Paula, och hon ser ingen ljusning, hon kommer alltid att säga att hon gick in i en dörr, ramlade nedför trappan, snubblade i köken. Hon dövar sin ångest med sprit. Och stannar kvar, trots allt. Till den dag då Charlo börjar titta på deras äldsta dotter Nicola med den hatfyllda blick Paula lärt sig att känna igen.

Än en gång skildrar Roddy Doyle med närhet livet i den irländska arbetarklassmiljö vi känner igen från hans övriga romaner som Paddy Clarke Ha Ha Ha, The Commitments och The Snapper.


Medelbetyg: 3,14 (7 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Kvinnan som gick in i dörrar :


poby 2005-04-12 21:39
Paula Spencer går ej in i dörrar. Hon blir konstant misshandlad av sin man under 17 år. Hon lever i en ständig skräck för sin man. Han gör henne helt handlingsförlamad. Ända tills han ska gå över ytterligare en gräns, då…
Detta är en mycket intensiv bok av Roddy Doyle. jag rekommenderar den varmt. Roddy Doyle skriver på ett korthugget sätt med korta precisa meningar. En ruggig bok, men mycket läsvärd.
Betyg 4

Linda Ch 2005-05-06 10:15
Jag gillar Doyles böcker skarpt, det finns ett härligt liv i språket och personerna är så... mänskliga (i brist på bättre synonym...)
En scen som etsade sig fast hos mig är när hon slänger ut nyckeln till boden där hon har gömt spriten, och hur hon i mörkret sen, när yngsta barnet somnat, ligger och letar efter den.

louti 2006-04-08 18:58
bra bok om verkligheten för många. Hon älskar honom så mycket att hon inte kan se vad han gör med henne, det är hjärtskärande att läsa vissa bitar, Samtidigt är den inte för tung.

man säger till sig själv under bokens gånga att man aldrig ska bli som hon, men i verkligheten vet man aldrig..
Betyg 3

Jenny 2006-06-14 11:31
Paula Spencer, bokens huvudperson, blir ständigt misshandlad av sin make. I denna bok berättar hon om sitt liv, sin uppväxt och sitt äktenskap med maken. Det är en hemsk, rå och realistisk skildring.
Betyg 3

okidoki 2007-10-05 16:08
Jag har hört hans namn förut i Booker-sammanhang, men inte brytt mig. Kan en seriös författare heta Roddy? Ja, det kan han. Jag rekommenderar varmt denna den första bok av irländaren och Dublinskildraren Doyle som jag läst. Boken är skriven i jagform och jag är 39 år och heter Paula Spencer. Paula är en överlevare och det får vi veta från första början. Tur är det, för bitvis är denna skildring riktigt otäck, andra partier är faktiskt roande. Lögner är Paulas specialitet och en nödvändighet för att stå ut i vardagen som misshandlad hustru och alkoholist. Paula är också en underbar person. Lär känna henne!
Betyg 5

turkos 2010-12-09 00:20
En intressant bok; mycket mycket mörk.
Betyg 3

gun 2013-09-14 07:31
Jag känner att jag borde läsa om boken direkt för att förstå den. När jag kommer till slutdelen så inser jag att huvuddelen av boken är som försvunnen. Jag uppfattade den som rörig, motsägelsefull och undrade lite när själva handlingen skulle komma. Men efteråt efter att ha läst hela boken så tror jag att jag skulle förstått virrvarret av känslor, och lögner ihopblandat med sanningar bättre.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Kvinnan som gick in i dörrar


  Köp boken som film på cdon: