bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Den tionde insikten
Liknande böcker:
Styr din plog över de..
 O. Tokarczuk
Antikkurs för vilsna h..
 Å. Hallengård
Maskiner som jag
 I. McEwan
Den enda utvägen
 A. Bengtsson
Månskensryttaren
 E. Poulsen
Segraren
 S. Scarrow
Mormor på rymmen
 K. Branzell
Om jag ger dig ett barn
 A. Zachrisson
Mocka
 T. De Rosnay
Svar till "Ensam -42"
 E. Busch

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerDen nionde insikten

 
Originaltitel: The Celestine prophecy
Författare: James Redfield
Genre: Roman
Ämnesord: filosofi, spänning
Utgivningsår: 1993
ISBN: 9146166599
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Djupt inne i Perus regnskogar har ett urgammalt manusskript upptäckts. Det rymmer nio insikter om livet, insikterna som varje människa måste ta till sig steg för steg. Huvudpersonen får höra talas om avskrifter av detta nu förlorade dokument - det väcker hans nyfikenhet och han beger sig till Peru. Men regeringen och kyrkan skyr inga medel för att motarbeta spridningen av denna i deras ögon kätterska livsfilosofi. Efter en dramatisk jakt egenom djungeln och en räcka till synes tillfälliga möten med andra engagerade finner han och tar till sig de åtta första insikterna. Men det svåraste återstår: existerar den ännu - den sista och allt avgörande insikten.

Medelbetyg: 3,67 (6 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Den nionde insikten :


koala_75 2005-04-07 12:56
En mycket spännande bok med både action och spännande filosofiska frågor.
Bokens tema är att om alla människor blir medvetna om den andliga energi som finns i allt levande och hur man kan ta till vara denna och växa i sin roll som medmänniska kan världen bli en underbar plats att leva i.

Den kan vara lite knepig att förstå men ge inte upp! Den är väl värd sin tid.
Betyg 4

anonym 2006-01-31 12:32
ganska mycket psykologi här
Betyg 2

Ninni_1960 2006-03-04 12:26
Intressant bok. Skriven så innehållet känns som en sanning och skulle gott och väl kunna vara en sådan också. Hyfsat spännande actionberättelse men vilken handling som helst skulle gjort denna bok bra. Insikterna är vettiga och intressanta.
Boken är väl värd att läsa och ger mej mycket att fundera på.
Betyg 4

Trollsoul 2008-07-29 13:00
En bok för vår egen samtid.
Betyg 5

goosbums 2012-02-04 00:29
Riktigt jävla bra

Räven 2017-03-06 11:21
Bokens tema är att allt oavsett vad det är består av gudomlig energi och om hur viktigt det är att ta vara på denna på ett sätt så att inte omgivningen påverkas i negativ riktning. Det är en lära som skiljer sig helt och hållet från de läror som Kristendomen lär ut - och jag förstår därför dels hur viktigt det är för bokens huvudperson att dessa blir bevarade, men också den grupp människor som förföljer honom med tanke på vilket hot dessa utgör för den kristna kyrkan. Med den filosofi som presenteras i den nionde och avslutande insikten blir talet om att Herren Jesus ska komma tillbaka och döma allt dött och levande förkastligt. Han behövs inte. Att författaren väljer att skapa ett actiondrama kring detta nya sätt att tänka gör boken mer underhållande och innehållet lättare att ta till sig. Själv stannar jag upp lite extra kring kapitlet om kontrolldramer och inser hur mycket av detta som finns i min egen omgivning och hur detta i sin tur kan skada den egna andliga energin.

Vill avsluta min recension med att berätta om två personer: den ene homeopat till yrket - den andre massör och om vad dessa hade för inställning till att jag för första gången skulle läsa den här boken. Den ena av dem sa att jag absolut inte fick vidröra dess pärmar, eftersom jag ännu inte var andligt utrustad för detta; medan den andre sa att det här var en livsviktig bok för mig och att jag samtidigt inte fick visa den för släkt och familj, eftersom dessa kunde förstöra det som komma skall. Med två helt skilda råd var det kanske inte så konstigt att jag införskaffade mig Redfields verk. Och jag har redan läst den tre gånger.
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Den nionde insikten


  Köp boken som film på cdon: