bokrecensioner boktips

Magnum Berglin

Författare: Jan Berglin
Genre: Seriealbum
Utgivningsår: 2001


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen
Medelbetyg: 5 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Magnum Berglin :
2005-03-24 16:50
Jag satt på tunnelbanan år 1998 första gången jag kom i kontakt med Berglins serieteckningar. Utanför tunnelbanefönstret skyltade en enorm planch med Avanti, den där fyra rutors "mannens sexualitet kap 9"; där kvinnan skäller ut sin man för att inte visa ett dugg engagemang rörande hem, eller något annat än honom själv, på alla rutor utom den sista där mannen lite försiktigt petar på kvinnan som ligger och sover och frågar "knulla lite?"
Japp, sen var jag frälst Avantiälskare och samlade på mig så mycket jag kunde. Den här samlingen visar teckningar från 1989-1999. Alla bästa är tyvärr inte med (jag har hårdbevakat tidningar som SVD och andra där Berglin ställer ut sin samhällskritiska serie), men de flesta är det och de är så BRA.
Eftersom det är nära omöjligt att recensera en sån här bok vill jag hänvisa till Svenska dagbladets www.svd.se/berglin så att du som läsare själv kan njuta och skratta åt alla roliga och ovidkommande galenskaper Berglin behandlar, här är några av de bästa (som finns med i just den här boken): tygavdelningsleda, bastuinfalitering, försommareufori, sing-a-long-tvång.... du kommer helt GARANTERAT känna igen dig.
2006-09-01 16:16
Man kan inte annat än älska Berglins gubbar och tanter.Kanske måste man ha nått den där åldern där man själv sitter med vuxenlivets alla vedermödor och glädjeämnen i knät(barn,amorteringar,grannar,hem-och-skola)för att RIKTIGT kunna relatera,men jag tror absolut inte att det är nödvändigt egentligen.Men det är extra kul då:)
Det är ingen idé att dra exempel ur boken här,det skulle bara bli fel eftersom man bör se figurerna och Berglins kul sätt att teckna framför sig.Men läs,ni som känner er fångna i vardagen och ekorrhjulet ibland.Läs och inse att det faktiskt är ganska kul att vara vuxen ibland,och att det även döljer sig ett stort korn av humor i det allra räligaste som katatonisk tygavdelningsleda,att fundera över vad pensionärer egentligen kan laga till av sina inköp i snabbköpet och vad man egentligen kan tänkas slå ihjäl tiden med mellan knattematcherna i en håla någonstans som Gud glömde.
Berglins samtliga böcker rekommenderas till alla som ett sinne för humor...
Betyg 5
Liknande böcker:
En blårock i chock
 W. Lambil
Gorazde
 J. Sacco
Caesars papyrus
 D. Conrad
Caesars lagerkrans
 R. Goscinny
Sallie
 W. Lambil
Arabesk
 W. Lambil
Mamma Mu och Kråkan gö..
 J. Wieslander
Den rödaste rosen slår ut
 L. Strömquist