bokrecensioner boktips

Berglinska tider

Författare: Jan Berglin
Genre: seriekomik
Utgivningsår: 2004
ISBN: 9189248392


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen
Medelbetyg: 4,33 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Berglinska tider :
2004-08-16 00:51
Äntligen!!!!
En ny samling med Berglins värsta och elakaste skämt från Svenska Dagbladet och andra tidningar (Larson bland annat). Eftersom undertecknad har läst "Magnum Berglin" och "Lagom Berglin" så många gånger att pärmarna börjar slitas ut var denna nya samling en salig dröm. Min favoritstripp den här gången var den om den nya likören på systemet "Baja Rosa" (- manners Stig...vi vill inte höra om dina toalett besök.....:)
Det är helt omöjligt att förklara för någon som inte läst Berglin hur otroligt roliga de kan vara. Uttrycken, ("Tallyho små pullor!!!"), teckningarna, bakgrundsmotiven (ofta typiska svenska låtar tagna ur sitt sammanhang som skapar en ofrivillig darrning i fnissmuskeln)....gaaah...jag bara önskar att jag kunde förklara!

När man väl har fastnat för Berglin finns det ingen återvändo. Jag kan stå ut med allt;
mjältbrand, tygavdelningsleda, snorsnygga badrum för 200 000 ("men? är det inte här ni skiter?"), bortskämda skitungar som vill jobba med media någonting (börjar ni känna igen er?)....................... bara det kommer ut en ny Berglinsamling om året som ger mig kraft att leva.......
Betyg 4
2004-11-06 21:21
Underbar...underbar!!!!! :-) Haha jag älskar att läsa Berglin, jag skrattar lika mycket varje gång. Det var min fästman som köpte den här boken...och jag lånade den direkt..och läste och skrattade...och skrattade!! :-) Såå rolig och underbar!!
Betyg 4
2010-02-05 20:45
Så på pricken varje gång!
Makarna Berglin Skulle jag utan vidare vilja bjuda på parmiddag!
Betyg 5