bokrecensioner boktips

Gå vidare

Författare: Anna Maxted
Genre: Roman
Ämnesord: Kärlek
ISBN: 9176438821


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Helen Bradshaw, 26 år, lever inte direkt det liv hon drömmer om – hon borde verkligen gå vidare. Jobbet på en tjejtidning känns trist, bilen brakar ihop, hon delar lägenhet med två hopplösa killar och det där med kärlek verkar aldrig fungera.
När hennes pappa plötsligt dör ställs hela tillvaron på sin spets och Helen tvingas inse att ingen kan förändra hennes kaotiska tillvaro förutom hon själv.


Medelbetyg: 3 (9 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Gå vidare :
2004-01-13 15:11
Running in heels är en till fantastisk bok av Maxted som jag tycker är en av de bättre författarna i den här genren. Nästan bättre än Marian Keyes. Jag har många gånger slösat bort både tid och pengar på såna här tjejböcker, men om du läser Maxted blir du inte besviken.
Betyg 3
2004-06-20 00:20
lite halvseg men rolig.
Betyg 3
2004-06-21 07:33
Detta är en typisk tjejbok och påminner väldigt mycket om Keyes böcker. På samma gång som den är väldigt glättig så är den även allvarsam och tar upp tunga ämnen som sorgearbete efter nära anhörigs död och kvinnomisshandel.

När jag först hade börjat läsa boken tyckte jag att den var lite väl ytlig men sen hittade jag värmen i den och tycker att den är klart läsvärd.
Betyg 4
2006-06-19 18:25
Helen, 26 år, är huvudpersonen. Hispig och lite av en hysterika, vilket man känner igen från många andra liknande böcker. Den här boken har mycket sarkasm och ironi. Det gillar jag. Helen gör gärna narr av sig själv och sin person. Helen är inte nöjd med sitt liv, hon tycker att allt är hopplöst och till råga på allt dör hennes pappa och hon måste ta hand om sin sörjande mamma.

Jag kan inte låta bli att jämföra hela berättelsen och författarens skrivsätt med Marian Keyes. Helen skulle mycket väl kunna platsa i en roman av Keyes. Det är liknande självironi, vardag och problem. Men därmed inte sagt att det är en kopia av Keyes historier. För övrigt så gillar jag Keyes böcker mycket mer än den här boken.
Betyg 3
2006-08-15 15:17
Ganska bra bok som påminner om andra i samma genre - Marian Keyes, Jane Green, Lisa Jewell... Dock är den ganska allvarlig på så sätt att huvudpersonens pappa dör och förhållandet till mamman ställs på sin spets. Tar upp frågan om vad som är viktigt här i livet.
Betyg 3
2009-08-20 14:02
Egentligen finner jag själva handlingen i Gå vidare ganska platt. Huvudpersonen Helen har ett rörigt och icke tillfredsställande liv. Hon trivs inte med sitt jobb, har problem med kärleken och inte heller relationen till familj eller vänner är okomplicerad. Så boken har alla de vanliga chic lit -ingredienserna. Trots det funkar inte handlingen det är som att den inte lossnar. Att boken tog den engelska publiken med storm har jag lite svårt att förstå. Det konstiga är att jag ändå blir fast i boken, jag gillar Helen och tycker om att få följa hennes liv. Boken är humoristisk och har sina poänger. Det är en semesterbok som passar att läsa när man inte vill anstränga sig.
//www.ordblogg.xpedition.nu
Betyg 3
2010-01-06 00:44
Marian Keyes är min favorit författare när det gäller böcker i det genre, ocj jag har läst massa av liknade böcker från andra av storbritaniens kvinnliga författare och Anna Maxted är första författaren som jag tycker kan mätta sig med Keyes.
Jag gillar huvudkaraktären Helen Bradshaw som tillskillnad från många andra huvudkaraktärer i sådana böcker är en kaxig tjej med skinn på näsan.
Även hennes familj är härlig en omogen och egocentrisk mamma och en bitter polsk farmor.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Gå vidare
Liknande böcker:
Stormberget
 L. Marklund
Trolsk som pärlan
 V. Andrews
Skriften i vattnet
 J. Lindqvist
Ett år
 E. Flygare Carlén
Röd som rubinen
 V. Andrews
Ensam i världen
 M. Sandemo
Rött, vitt & kungligt..
 C. McQuiston
De stora spåren
 H. Innes
Sommarens röster
 R. Pilcher
En omoralisk historia
 P. Sörman
Samma Författare: