bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Höga klackar
Två systrar
Liknande böcker:
Kvinnorna på Flanagans
 Å. Hellberg
Dammsuga i mörker
 J. Beagin
Mormors val
 K. Branzell
Hit men inte längre
 M. Maunsbach
Du tysta du glädjelika..
 D. Östlund
Sanning och skvaller
 C. Sittenfeld
Renoveringsobjektet
 E. Åhman Owetz
Flickorna i speceriaff..
 E. Åhman Owetz
Anna - Lisas val
 E. Åhman Owetz
Brevvänner
 E. Åhman Owetz

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerGå vidare

 
Författare: Anna Maxted
Genre: Roman
Ämnesord: Kärlek
ISBN: 9176438821
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Helen Bradshaw, 26 år, lever inte direkt det liv hon drömmer om – hon borde verkligen gå vidare. Jobbet på en tjejtidning känns trist, bilen brakar ihop, hon delar lägenhet med två hopplösa killar och det där med kärlek verkar aldrig fungera.
När hennes pappa plötsligt dör ställs hela tillvaron på sin spets och Helen tvingas inse att ingen kan förändra hennes kaotiska tillvaro förutom hon själv.Medelbetyg: 3 (9 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Gå vidare :


anette 2004-01-13 15:11
Running in heels är en till fantastisk bok av Maxted som jag tycker är en av de bättre författarna i den här genren. Nästan bättre än Marian Keyes. Jag har många gånger slösat bort både tid och pengar på såna här tjejböcker, men om du läser Maxted blir du inte besviken.
Betyg 3

mana 2004-06-20 00:20
lite halvseg men rolig.
Betyg 3

Rosa 2004-06-21 07:33
Detta är en typisk tjejbok och påminner väldigt mycket om Keyes böcker. På samma gång som den är väldigt glättig så är den även allvarsam och tar upp tunga ämnen som sorgearbete efter nära anhörigs död och kvinnomisshandel.

När jag först hade börjat läsa boken tyckte jag att den var lite väl ytlig men sen hittade jag värmen i den och tycker att den är klart läsvärd.
Betyg 4

Jenny 2006-06-19 18:25
Helen, 26 år, är huvudpersonen. Hispig och lite av en hysterika, vilket man känner igen från många andra liknande böcker. Den här boken har mycket sarkasm och ironi. Det gillar jag. Helen gör gärna narr av sig själv och sin person. Helen är inte nöjd med sitt liv, hon tycker att allt är hopplöst och till råga på allt dör hennes pappa och hon måste ta hand om sin sörjande mamma.

Jag kan inte låta bli att jämföra hela berättelsen och författarens skrivsätt med Marian Keyes. Helen skulle mycket väl kunna platsa i en roman av Keyes. Det är liknande självironi, vardag och problem. Men därmed inte sagt att det är en kopia av Keyes historier. För övrigt så gillar jag Keyes böcker mycket mer än den här boken.
Betyg 3

Synnez 2006-08-15 15:17
Ganska bra bok som påminner om andra i samma genre - Marian Keyes, Jane Green, Lisa Jewell... Dock är den ganska allvarlig på så sätt att huvudpersonens pappa dör och förhållandet till mamman ställs på sin spets. Tar upp frågan om vad som är viktigt här i livet.
Betyg 3

Liolej 2009-08-20 14:02
Egentligen finner jag själva handlingen i Gå vidare ganska platt. Huvudpersonen Helen har ett rörigt och icke tillfredsställande liv. Hon trivs inte med sitt jobb, har problem med kärleken och inte heller relationen till familj eller vänner är okomplicerad. Så boken har alla de vanliga chic lit -ingredienserna. Trots det funkar inte handlingen det är som att den inte lossnar. Att boken tog den engelska publiken med storm har jag lite svårt att förstå. Det konstiga är att jag ändå blir fast i boken, jag gillar Helen och tycker om att få följa hennes liv. Boken är humoristisk och har sina poänger. Det är en semesterbok som passar att läsa när man inte vill anstränga sig.
//www.ordblogg.xpedition.nu
Betyg 3

bonadea 2010-01-06 00:44
Marian Keyes är min favorit författare när det gäller böcker i det genre, ocj jag har läst massa av liknade böcker från andra av storbritaniens kvinnliga författare och Anna Maxted är första författaren som jag tycker kan mätta sig med Keyes.
Jag gillar huvudkaraktären Helen Bradshaw som tillskillnad från många andra huvudkaraktärer i sådana böcker är en kaxig tjej med skinn på näsan.
Även hennes familj är härlig en omogen och egocentrisk mamma och en bitter polsk farmor.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Gå vidare


  Köp boken som film på cdon: