bokrecensioner boktips

Farlig att känna

Författare: Margaret Yorke
Genre: Thriller
Ämnesord: spänning, kvinnomisshandel, psykopati
Utgivningsår: 1993
ISBN: 9155039782


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Nu stod hon mellan honom och dörren. Walter grep tag i hennes nattlinne och det slets sönder när hon försökte slå igen dörren efter sig. Till slut lyckades hon sätta sig i säkerhet. Hon sprang in i Janes rum och låste dörren. Tidigare hade hon löpt en kraftig regel och skruvat fast den. Hon hade planerat det draget i flera dagar men hade hittills inte haft mod att genomföra det. Nu fick hon det plötsligt efter att ha provocerats en gång för mycket.

Utdrag ur boken:
"När han inte hade kommit hem klockan tio hade hon stängt av ugnen i vilken hans middag hölls varm på en tallrik som placerats över en flat skål med vatten - en metod som hindrade maten från att bli torr - men hon kastade inte bort den. Han skulle kanske vilja ha den klockan tolv på natten eller när han nu behagade komma. Han skulle inte dra sig för att väcka henne och befalla henne att laga något nytt åt honom om han ansåg att maten var oätlig vid det laget."
Medelbetyg: 4 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Farlig att känna :
2005-03-17 16:03
Hermione lever som en fånge i sitt eget hem. Hennes man Walter kontrollerar varje steg hon tar, hon har inga egna pengar att röra sig med och hon lever i ständig skräck för hans okontrollerade ilska. Barnen är vuxna och utflyttade, och Hermione har börjat tänka tanken att förändra sitt liv, skaffa ett jobb till exempel...

Detta är en riktigt spännande bok, historien är uppbyggd på ett bra sätt med lagom långa kapitel och boken känns "realistisk". Klart läsvärd!
Betyg 4
Liknande böcker:
De kapabla
 K. Ekman
Spegelmannen
 L. Kepler
Angelika
 T. Giron
Lockdown
 P. May
Anfall som försvar
 M. Cameron
Priset för ett liv
 U. Adelsohn
Priset
 A. Fichtelius
Gränsmark
 A. Trosell
På jakt efter Kitty
 T. Haugen