bokrecensioner boktips

Dröm att leva

Författare: Håkan Lindquist
Genre: Roman
Ämnesord: kärlek, ungdom
Utgivningsår: 1996
ISBN: 9129638534


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Han satt och tänkte på reinkarnation medan tåget förde honom allt längre hemifrån. Själavandring. En själs återfödelse i en ny kropp då den gamla av en eller annan anledning inte längre klarar av att härbärgera den. Visst var det en tilltalande tanke, men han vågade inte riktigt tro att den var sann. Den verkade på något sätt alltför vacker. Åtminstone om den som hade dött var någon man hade älskat eller tyckt om.

Så tänker Mikael när han sitter på tåget på väg till vänner i södra Sverige där han ska tillbringa sommaren. Den som har dött är hans far och Mikael vet inte riktigt om det är möjligt eller ens tillåtet att ibland vara glad och känna det som om allt är som vanligt. Men den här sommaren blir inte som vanligt. Han möter Theo och han får uppleva kärleken. Det han alltid har längtat efter, men aldrig riktigt vågat, blir plötsligt verklighet.

Medelbetyg: 2,5 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Dröm att leva :
2005-03-11 18:28
Detta är huvudsakligen en bok om en ung pojke, Mikael, vars pappa dött i en olycka. Under en sommar på landet bearbetar han sin sorg och saknad efter pappan och njuter av de vackra minnnen han har av honom.
Det är också en bok om kärlek, mellan två unga pojkar. Under samma sommar möter Mikael Theo och blir kär.

Jag har tidigare läst Håkan Lindquists bok "Min bror och hans bror", en bok jag verkligen älskade. Så jag hade kanske lite väl höga förhoppningar på den här boken. Men den klarade ändå av det hyfsat, det var en enkel bok om hur det känns att mista en anhörig, och kärlekshistorien tycker jag är väldigt fin.
Betyg 3
2005-03-25 12:18
En sorglig bok som för med sig ett budskap.
Dock tråkig, upprepande och är pekoral.
Betyg 2
Liknande böcker:
Amado Mio
 P. Pasolini
Fiskande kattens gata
 J. Földes
Ensam tant i Ryssland
 L. Linderborg
Vända hem
 Y. Gyasi
En doft av jasmin
 E. Nord
Här är vi
 G. Swift
Syskonen
 T. Hadley
Samma Författare: