bokrecensioner boktips

Brev till samhället

Författare: Eric Ericsson
Genre: Samlade texter
Ämnesord: humor, satir
ISBN: 9189632117


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Eric Ericson skriver brev med sällsynta idéer och bisarra förslag till myndigheter och företag i Sverige. Detta är en samling av breven och de lika fantastiska svar han fått.

Medelbetyg: 3,89 (9 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Brev till samhället :
2005-10-12 21:57
Idén är ju lysande! (Men det är väl ingen orginalidé, eller? Visst finns det en engelsman som redan gjort det?) Och somliga brev/texter är riktigt roliga. Bäst blir det ju när svaren "spelar med". Men det bliralltför sällsynt. Det verkar som alltför få nappat på Ericsons brev på riktigt.
Betyg 2
2006-10-09 22:00
Hahahahaha!!!!!!!!!! Det här är min humor
Betyg 5
2006-11-24 13:24
Orginalidé eller ej, det här är den roligaste boken jag nånsin läst! Jag fick strypa mig själv för att inte spy av skratt.. Man har inte rätt att säga att andra böcker är bra, om man inte läst denna!
Betyg 5
2007-04-01 16:33
Det här är riktigt bra! Extra roligt blir det om man föreställer sig minerna på dem som mottagit hans udda brev.
Ingen bok har fått mig att garva så mycket som den här!
Betyg 5
2007-07-26 19:49
Tramsigt nog, älskar jag Eric Ericson utan att tycka att boken är något av det roligaste jag läst. Den här människan måste ha haft vansinnigt roligt! Jag är annars en ganska samlad person, men vissa formuleringar i hans brev fick mig att fnissa ljudligt på bussen på väg hem. Hur reagerar man när man får ett sånt här brev? Man har ju inget annat val än att skriva tillbaka för att avstyra att man ska få 160 utlänningar på studiebesök som vill klappa hunden! Härligt befriande! Jag vill ge Ericson själv en 5a!
Betyg 5
2008-05-15 15:49
Idén är bra men genomförandet är dåligt. Svaren är ofta korta och avvisande och han använder sig flera gånger av samma brev med bara små eller inga skillnader. Det var kul en liten stund men många av breven bygger dessutom på samma tema "hej vi kommer till din lokal och utför någon underligt vid den och den tiden"

Detta hade fungerat om han hade fått roliga och varierande svar men ofta blir det istället bara korta svar liknande; "tyvärr kan vi inte ta emot er då"

Visst kan den vara kul att bläddra i men knappast värd att köpa.
Boken får dock en tvåa för det grymt roliga brevet där han (första gången) som en "9åring som gillar bandy och krigsfilm" skriver och frågar en konservativ pastor om "det är sant att jesus var bög"

Betyg 2
2009-10-21 20:06
Oj så jag skrattade, boken ut.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Brev till samhället
Liknande böcker: