bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Brev till samhället
 E. Ericsson

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerAlster - en stunds texter

 
Författare: Claes Eriksson
Genre: Samlade texter
Ämnesord: humor
Utgivningsår: 2003
ISBN: 9173249432
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Medelbetyg: 3,17 (6 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Alster - en stunds texter :


Mimmi82 2005-03-03 22:07
Av Claes Eriksson, en av eldsjälarna i humorgänget "Galenskaparna". Här har han samlat diverse av sina texter, såväl roligt nonsens som tankeväckande samhällskritik.
Betyg 3

Freddi 2007-03-03 12:26
Med höga förväntningar om vad Claes Eriksson skulle kunna prestera som textförfattare gav jag mig i kast med "Alster - en stunds texter". Boken innehåller en uppsjö av dikter, kortnoveller, sketcher, kåserier, tankar mm. Allt i en salig blandning - på olika sätt präglade av Erikssons sprudlande kärlek till ordlekar och underfundigheter.

I det stora hela blev jag dock besviken. I min mening består bokens texter till största delen skräp. Många alster känns framkrystade utan någon baktanke, omtanke eller mening.
Men sedan finns det andra som förmedlar den känsla jag hade hoppats på, och väntat mig av Claes Eriksson. Korta, kärnfulla – talangfulla – texter. Som:


”Jag ville sjunga en visa om världen
Jag ville ta alla mänskor i famn
Jag ville kyssa min bror och min syster
Jag ville lära mig alla namn
Men det var där det sprack alltihopa
Det var där det sprack, så vitt jag minns
När jag skulle lära mig alla namnen…
Herrejävlar vad namn det finns.”


Det är i sketcher, verser och sångtexter som Claes kommer mest till sin rätt och bara vid ett fåtal tillfällen höjs hans prosa till mer än bara pretentiöst ordbajseri.
Och det är märkligt med tanke på hur han i förordet till boken ursäktar sig för att han alls skriver en bok, då han inte vill vara pretentiös.
(Så låt bli då.)

Jag hade hellre sett att han sållat bort 80 % av bokens innehåll och ersatt med annat kvalitativt material – som jag vet han har producerat.
Han har skrivit texter som skulle räcka till en tjock bok värd en femma. Denna samling får dock, i sin helhet, betydligt lägre betyg.

Betyg 2

jossansten 2007-08-11 11:24
Mysiga småtexter i klassisk Claes Eriksson-stil. Jag använder den som dassbok. Perfekt när man vill förströ en minut eller två.
Betyg 3

tekoppen 2009-05-01 09:05
nja, dessa texter ska man nog höra live av clas eriksson själv
Betyg 3

joelin0713 2010-12-20 20:26
Claes kan inte vara annat än genial! Han fungerar lika bra i bokform som på scen. Jag har inte läst hela, eftersom jag bara lånade den på biblioteket för ett år sedan, men den var i alla fall suverän!
Betyg 5

gun 2017-02-09 18:35
En samling med texter. Några är värda att nämnas extra och det är "Kameler" och "Nya Julevangeliet" och "Det kom ett brev från Det Bästa" som alla är mycket roande. I övrigt är det mycket blandat med en del underfundig torr humor till sådant som måste läsas om för att förstå den underliggande humorn. Men det finns också det som jag uppfattar som ganska innehållslöst och rent av tråkigt.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Alster - en stunds texter


  Köp boken som film på cdon: