bokrecensioner boktips

Blodrött hav

Författare: Lilja Sigurðardóttir
Genre: Deckare
Ämnesord: spänning
Utgivningsår: 2023
ISBN: 9789180636834


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

När den framgångsrike entreprenören Flosi kommer hem en kväll är köket upp- och nedvänt och hans fru Guðrún är försvunnen. Ett brev har lämnats kvar på köksbordet. I det står det att hon blivit kidnappad och att om Flosi inte betalar en gigantisk lösensumma kommer Guðrún att dö.
Brevet innehåller tydliga instruktioner om att inte kontakta polisen, och Flosi vänder sig till Árorá, som är finansiell utredare med inriktning på att spåra upp undangömda pengar. Tillsammans med sin avlägsne släkting, kriminalkommissarien Daniel, tar hon sig an fallet.
Samtidigt fortsätter Árorá sökandet efter sin försvunna syster, Ísafold. Hon är djupt besviken på den isländska polisen, som mer eller mindre tycks ha lagt ner utredningen. Själv tänker Árorá aldrig ge upp, även om hon inser att det bästa hon kan hoppas på är att slutligen hitta en kropp att begrava.

Utdrag ur boken:
Hon tog med sig kaffekoppen in i badrummet och smuttade på det medan hon torkade sitt korta hår, tog lite ansiktskräm och pudrade på ett lätt lager bronzer. Det här var de enda produkterna hon brukade använda. Hon använde inte smink och tyckte oftast att deosprayen räckte som doft. Hon tog på sig ett par mörkblåa byxor och en grå, tunn polotröja över undertröjan och sedan en mörkblå blazer ovanpå det. Hon såg sig själv i spegeln medan hon drack upp kaffet och var rätt så nöjd med det hon såg. Tänk vad en natt med en vacker kvinna kunde göra för självförtroendet. Beta kallade henne för butch, men själv skulle hon hellre säga klädsam. Hon hade enkla kläder och använde, förutom armbandsuret, inga smycken.

Medelbetyg: 5 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Blodrött hav :
2024-06-25 22:55
Blodrött hav av Lilja Sigurðardóttir är den andra boken i Áróra-serien. Den första heter Iskall sol. Den här boken är minst lika bra.
Precis som i Iskall sol är det flera olika berättelser att hålla koll på, om än inte lika många den här gången. Daniel och Áróra är förälskade i varandra, men ingen av dem verkar vilja ta något initiativ. Flosi, som är förtvivlad över hustruns försvinnande, visar sig ha hemligheter som han inte vill berätta för polisen om. Vilken eller vilka av dessa hemligheter kan tänkas ha något med kidnappningen att göra? Och hur kommer den lesbiska polisen Helenas sexliv in i detta?
Det kan låta rörigt, men boken är mycket välskriven. Det är en riktigt bra spänningsroman; ja en bladvändare. Den här serien vill jag läsa mer av, så det blir att hoppas att förlaget snart översätter och ger ut Náhvít jörð och Drepsvart hraun.
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Blodrött hav
Liknande böcker:
Järtecken
 C. Carlsson
På ett ögonblick
 J. Callaghan
Daisy Darker
 A. Feeney
En bondes död
 N. Naseh
Islossning
 A. Dahl
Samma Författare: