bokrecensioner boktips

Hundra och en dag

Författare: Åsne Seierstad
Genre: Biografi
Ämnesord: krig, politik, religion, historia
Utgivningsår: 2003
ISBN: 9172635304


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Det här är Åsnes bok från kriget i Irak, våren 2003. Hon var en av de få journalister som stannade kvar i den belägrade staden ända fram till den föll. I Hundra och en dag berättar hon för första gången ingående om hur det var att bo och arbeta i Bagdad i väntan på kriget och under kriget. Delvis bygger boken på de artiklar hon sände hem, men de återges här oförkortade och i sitt sammanhang. Åsne Seierstad har lagt till nytt material i och mellan artiklarna, och tecknar en bild av det skrämmande gapet mellan myndigheternas iskalla trots och segervisshet och invånarnas stigande skräck inför det ofrånkomliga slutet.

Åsne Seierstad är född 1970. Hon har examen i ryska och idéhistoria från Oslo universitet. 1993-96: korrespondent för norska tidningar i Ryssland. 1997: korrespondent för norska tidningar i Kina. 1998-99: reporter för norsk teve och radio under kriget i Kosovo. 2001: bevakade kriget i Afghanistan för ett antal större skandinaviska nyhetsmedia. 2002: I Bagdad från februari till slutet av april, med dagliga rapporter till svensk, norsk och dansk television, såväl som till internationell press. Hennes förra bok, Bokhandlaren i Kabul (2002) är utgiven i 17 länder och har sålts i över 200 000 exemplar i Sverige.
Medelbetyg: 3,33 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Hundra och en dag :
2005-07-23 12:27
Denna nok är en bra skildring av en journalists liv i det krighärjade Bagdad och om hur alla irakier och utomstående ser på saken...
Betyg 3
Liknande böcker:
Etikprofessorn
 T. Tännsjö
Vänsterdocenten
 T. Tännsjö
Jakten på Dawit
 M. Schibbye
Förste man in : att le..
 A. Middleton
Bernadotte för Sverige..
 H. Lindqvist
K
 K. Frostenson