bokrecensioner boktips

Födelsedagen

Författare: Carina Sofie Bergfeldt, Sarenbrant
Genre: Deckare
Utgivningsår: 2023
ISBN: 9789137506357


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen
Medelbetyg: 2 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Födelsedagen :
2024-01-29 17:25
Samuel fyller sju och hans mamma, pappa och bonusmamma står beredda med tårta och presenter. Men när de öppnar dörren till hans rum är sängen tom. De tror att Samuel bara gömt sig, men han visar sig vara försvunnen och föräldrars värsta mardröm har besannats. Då stämningen redan är spänd mellan mamman och styvmamman börjar de skylla på varann och den gamla konflikten eskalerar. Polisen kopplas in och det visar sig att alla tre har skäl att röja Samuel ur vägen. Och det visar sig snabbt att deras historier inte går ihop...

Födelsedagen är första delen i en ny deckarserie av kändisduon Bergfeldt/Sarenbrant. Boken utspelas under 24 timmar och författarna gör inte spänningsälskarna besvikna. Visserligen vimlar det av osannolika händelser, som alltid i genren, men rent tekniskt håller den hög klass. En rad misstänkta karaktärer ger möjlighet till en mängd villospår och tempot är högt. Sannolikhetsnivån är inte lika hög med det brukar inte läsarna ha några problem med. Av karaktärerna sticker en ut, Frida, Samuels mamma och känd talkshowstjärna. Hon är helt gränslös och man förstår att författarna inte kan släppa henne efter bara en bok. Så hon lär återkomma i nästa del. Eventuella likheter med en viss Bergfeldt överlåter jag till läsarna att bedöma...;-)

Då jag inte gillar genren ger jag inget omdöme, jag är inte neutral. Jag hade slut på bibblanböcker så jag nallade ur hustruns hög. Och boken är ju så omtalad... En reflektion är dock att den känns väldigt "polerad", skickliga författare som vet exakt vilka knappar de ska trycka på. Bra eller dåligt, tja...? Ett plus för låg våldsfaktor och lättlästa korta kapitel. Minus för skruvade och ytliga karaktärer. Boken slutar abrupt där vissa bakgrundsförklaringar saknas men det beror på att en fristående uppföljare ligger i pipelinen.

Som jag brukar säga, man behöver inte vara kändis för att få böcker utgivna, inte alls.
Men det underlättar en hel del...
Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Födelsedagen
Liknande böcker:
Den som offrar sig
 S. Ventus
En otrogen man
 P. Hammesfahr
Hermelinleken
 A. Richter
Häxans död
 C. Barling
Stilla vatten
 N. McCrery
En fråga om skuld
 F. Fyfield
En bondes död
 N. Naseh