bokrecensioner boktips

Älgkronan

Författare: Aline Lilja Gladh
Genre: Thriller
Ämnesord: mord, spänning
Utgivningsår: 2022
ISBN: 9789180239158


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Skotten från höstjakten viner i skogen I sina gevärssikten ser två jägare att ett vildsvin äter på något. Det visar sig vara en människokropp - söndertrasad till oigenkännlighet. Polisens utredning stagnerar när kommissarie Linus Karlberg är med om en allvarlig olycka Och hans syster, konstnären Lo Karlberg, som redan tampas med en gnagande känsla av att något är fel, tappar fotfästet i tillvaron. Hon dras till Äppelgården, en fristad för unga kvinnor som hamnat på glid.

Utdrag ur boken:
Höstkylan bet i kinderna och nästippen. Eje och Gottfrid hade satt sig på var sin sten och sörplade på hett kaffe. Det var surrealistiskt att göra en sådan vardaglig sak när det låt en söndertrasad person några meter bort, men den svarta drycken täckte effektivt över smaken av spya. Det rörde sig otrevligt i magen, som om Eje svalt en näve krälande likmaskar. Men han lyckades hålla nere uppstötningarna.

Mannen på marken var så förstörd att ansiktet inte gick att identifiera. Inte ens för någon som känt honom väl.

Medelbetyg: 4 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Älgkronan :
2023-07-09 13:41
Älgkronan av Aline Lilja Gladh är fjärde delen i Örbyhusserien. Jag har tidigare läst Skampärlorna. Även denna gång visar författaren att hon behärskar skrivandet av spänningsromaner. Hon lägger in kapitel som utspelar sig före romanens nutid. För läsaren är det svårt att se sammanhanget, vilket givetvis är avsikten. Steg för steg förstår man vilka personerna är som nämns i dessa kapitel.

Helt trovärdig är kanske inte berättelsen. Det skulle förvåna mig om så mycket elände kan försiggå utan att någon endaste socialsekreterare knackar på. Men eftersom historien är välskriven har jag lätt att blunda för detta.

Lite svårare har jag att blunda för språkfelen i boken. Jag skulle önska att någon duktig korrekturläsare hade tagit sig an manuset innan boken trycktes. Det är meningar där ord saknas och det är stavfel. Det gör lite ont i mig att läsa ord som åderbrock eller att ett glas är fyllt till bredden. Sådant drar ner betyget.

Men sammanfattningsvis är detta ändå en riktigt bra och spännande roman.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Älgkronan
Liknande böcker:
Murgrönan
 M. Stewart
Sista planet till Norge
 Å. Cederberg
Den som fruktar snön
 H. Palladino
Mardrömmar
 G. Maupassant
Friheten
 A. Dahl
Röd vinter
 M. Cameron
Röd vinter
 M. Cameron
Röd vinter
 M. Cameron
Röd vinter
 M. Cameron
Samma Författare: