bokrecensioner boktips

Skampärlorna

Författare: Aline Lilja Gladh
Genre: Thriller
Ämnesord: mord, psykologi, spänning
Utgivningsår: 2021
ISBN: 9789180230827


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Örbyhus syfabrik står i brand. William Silvergran står handfallen när hans fars livsverk går upp i rök. När polisens tekniker går in möts de av en obehaglig överraskning. I det som en gång varit fabriksägarens kontor hittas gamla mänskliga kvarlevor, gömda i ett lönnfack. Familjen Silvergran sluter sig och är inte till någon större hjälp i utredningen. Och när den lokala polisen tycks mer upptagen av att hantera redlösa semesterfirare i den rådande värmeböljan än av upptäckten på syfabriken, kan kommissariens syster, Lo Karlberg, inte låta bli att på egen hand börja snoka i det mystiska fallet. Samtidigt blåser det upp till storm när hennes ex, den lokala gängledaren Conny, återvänder för att ta tillbaka det som är hans.

Utdrag ur boken:
Mörkret var kompakt och luften så tung av jordpartiklar och mögel att hon kände smaken av den. Det stack i halsen och mungiporna brände. Munkavel och ögonbindel. Ingen syn. Bara hörsel.

Intill henne i det svarta rummet fanns någons tunga andetag. En andning som övergick i ett flåsande. Pulsen hamrade i tinningen. Blåsan ville tömma sig. Vem var det som såg på henne? Någon njöt av att se henne så här. Hon skrek in i munkaveln. Armar och ben var bundna till varandra, omöjliga att röra. De värkte så illa när hon spände musklerna att hon tvingade dem att slappna av.

Medelbetyg: 4 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Skampärlorna :
2021-10-31 14:09
Skampärlorna är den första boken av Aline Lilja Gladh som jag läser. Tydligen är den tredje delen i Örbyhusserien som jag inte kände till.

Den här boken var en riktigt trevlig överraskning. Jag har inte hört talas om författaren tidigare, men jag kan nu säga att hon verkligen kan skriva spänningsromaner. För det här var sannerligen en spännande bok med en mycket väl genomarbetad intrig. Större delen av romanen rör sig i bokens nutid, men där finns även kapitel som utspelar sig tidigare, men när jag läser dem vet jag inte hur långt tidigare det är, vilket är en del av författarens plan.

Det finns många frågor att besvara. Varför brann syfabriken? Var branden anlagd? Vad hände med William Silvergrans far och dennes älskarinna, som försvann för många år sedan? Vem var personen vars kvarlevor hittades efter branden? Allt hänger ihop, men hur?

Skampärlorna är en lysande spänningsroman. Jag ser fram mot att få läsa fler böcker av Aline Lijla Gladh.
Betyg 5
2023-01-05 13:38
En brand, mänskliga kvarlevor, ett mc-gäng och en nyfiken Lo Karlberg.
Ett okej tidsfördriv. Snabbt läst, snabbt glömd.
Bok nummer tre i Örbyhusserien.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Skampärlorna
Liknande böcker:
Murgrönan
 M. Stewart
Sista planet till Norge
 Å. Cederberg
Den som fruktar snön
 H. Palladino
Mardrömmar
 G. Maupassant
Friheten
 A. Dahl
Röd vinter
 M. Cameron
Röd vinter
 M. Cameron
Röd vinter
 M. Cameron
Röd vinter
 M. Cameron
Samma Författare: