bokrecensioner boktips

Lycksalighet

Originaltitel: Bliss
Författare: Katherine Mansfield
Genre: Novell
Utgivningsår: 1918
ISBN: 9789175891309


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Bertha Young är lycklig och har på många sätt allt man kan önska sig. Hon älskar sin man Harry och avgudar sin lilla dotter; familjen bor i ett vackert hus med en liten trädgård och makarna omger sig av moderna författare och konstnärer i 1920-talets London. Just denna kväll har de anordnat en bjudning i sitt hem, där det brokiga middagssällskapet består av det frispråkiga paret Mrs och Mr Knight, den eftertraktade poeten Eddie Warren och sist men inte minst, Pearl Fulton kvinnan som Bertha inte kan sluta fascineras av, men som Harry föraktar.

Vid ett tillfälle hamnar de båda kvinnorna sida vid sida, blickandes ut över den prunkande trädgården med sitt ståtliga päronträd. I den stunden känner Bertha ännu starkare att de har något gemensamt, hon kan bara inte sätta fingret på vad?

I Lycksalighet skildras en ung kvinnans fullständiga lycka, men också livets grymma nyckfullhet. Novellen är en av författaren Katherine Mansfield mest berömda noveller och publicerades första gången 1918. Mansfield anses vara en av de mest inflytelserika och främsta novellisterna under tidigt 1900-tal, men har trots detta ofta exkluderats ur historieskrivningen över brittisk modernism. Först nu börjar hennes novellkonst få det erkännande den förtjänar.
Medelbetyg: 3 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Lycksalighet :
2023-05-05 00:29
En fin liten pärla som trots sina 96 år på nacken känns oväntat modern. Jag vill gärna läsa mer av Katherine Mansfield! Stark 3:a!
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Lycksalighet
Liknande böcker:
Sköna Maj
 B. Åkerlund
Tomten finns visst, Mamma
 B. Åkerlund
En kärlek
 G. Eddeborn
Tomtens jul
 G. Eddeborn
Chianti
 A. Tartt
Kallelsen
 H. Dahlgren
Smycket
 G. de Maupassant
Kyrkogårdsdamen
 G. de Maupassant
Vinkännaren
 R. Dahl
Samma Författare: