bokrecensioner boktips

Farliga fantasier

Originaltitel: Do not fold, spindle or mutilate
Författare: Doris Miles Disney
Genre: Thriller
Utgivningsår: 1972
ISBN: 9132303556


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Det började med en bridgejunta. Och en samling äldre damer, som greps av leklust. Eller det kanske var Sophie, som skulle lastas.
I vilket fall som helst. Bridgejuntan beslöt sig för att leka lite med en datamaskin. En sån där som väljer ut lämplig äktenskapspartner åt en. De fantiserade ihop den mest fantastiska drömblondin. Noterade alla data på kupongen - och skickade in den till datafirman.
Sophie, en spralligaste av dem, fick spela hyresvärdinna. Så började det och mer ska inte berättas. Då förstör vi nöjet. För det här är en spännande överraskningarnas roman. Men : Lek inte med datamaskiner och akta er för underbara drömflickor.
Medelbetyg: 5 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Farliga fantasier :
2023-01-29 22:43
Det här är den andra boken som jag på enbart någon veckas mellanrum, läser av Doris Miles Disney. Åter luras jag av denna författare. Baksidestexten låter ganska banal och omslaget får mig att associera till någon kärleksroman i "Barbara Cartland-stil". Men åter visar sig det här vara en mycket spännande gammal thriller som håller sig riktigt bra.
En samling uttråkade, rika, äldre damer, alla medlemmar i en och samma bridgejunta beslutar sig för att skicka in en kontaktannons. De hittar på en ung kvinna vid namn: Rebecca Meade och får snart svar från en samling mycket intresserade unga män. Sophie, den mest högljudda och excentriska av damerna beslutar sig trots att hon är sisådär trettio år för gammal- att över telefonen spela rollen som den fiktiva Rebecca. Något som enbart för otur med sig, då hon snart blir brutalt överfallen och mördad.
Som om det inte räckte så visar det sig att det verkligen finns en Rebecca Meade som stämmer ganska bra in på de falska beskrivningar bridgejuntans damer gjort av den falska. Och mycket snart börjar hon terroriseras av en synnerligen psykiskt instabil man som ser kvinnor enbart som redskap och som beslutar sig för att mörda henne.
En mycket spännande gammal psykologisk med många tvister och där jag åter satt som på nålar fram till sista sidan. Jag blir riktigt imponerad av denna Doris Miles Disney!
En riktig bladvändare!
Mitt andra toppbetyg för året!
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Farliga fantasier
Liknande böcker:
Den lilla flyktingen
 E. Poulsen
Ingenmansland
 D. Baldacci
Andnöd
 A. McCulloch
Vedergällning
 S. Avindell
Bestseller
 P. Engman
Fasornas hus
 R. Foley
Kroken
 L. Deighton
Gråt ej mer min älskling
 M. Higgins Clark
Samma Författare: