bokrecensioner boktips

Flicka försvunnen

Originaltitel: Shadow of a man
Författare: Doris Miles Disney
Genre: Thriller
Utgivningsår: 1973
ISBN: 9132304013


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

En ung flicka hade försvunnit. Hon hade varit borta under fem timmar innan man kontaktade polisen. Man sökte intensivt och omsorgsfullt efter henne. Men ju mer tiden gick och man inte fått upp något spår började man förlora hoppet att hitta henne levande.
Hade den " blå mannen " slagit till igen?
Flera kvinnor hade på sista tiden blivit överfallna av den mystiske mannen.
Medelbetyg: 5 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Flicka försvunnen :
2023-01-20 22:31
Av omslaget att döma så trodde jag att det här skulle vara någon liten romantisk thriller som roar för ögonblicket, jag hade inte alls förväntat mig att det här skulle vara en sådan oväntad bladvändare, med riktig krypande spänning. Skriven av en för mig totalt okänd författare, Doris Miles Disney (1907-1976).
I den lilla staden West Abington får polissergeant Dunn en anmälan om en försvunnen flicka.
Linda Flagg, 13 år har varit spårlöst försvunnen i flera timmar. En stor spaningskedja inleds och Dunn åker till flickans föräldrar. Fadern Arnold väntade av någon oklar anledning in i det sista med att tillkalla polisen. Modern, Ellen är en första klassens hustyrann som håller sin familj i ett järngrepp. Mannen är hunsad och vågar inte säga emot henne. Det visar sig även att hon vid ett flertal tillfällen misshandlat sin dotter och hon säger, nästan skryter om hur hon kommer att slå Linda gul och blå när hon väl kommer hem. För vad ska grannarna tycka och tänka? Det är något som modern är mer orolig inför. Kan den känslokalla modern vara inblandad eller den hunsade fadern?
Så hittas Linda till slut, mördad och våldtagen. Inlindad i en trasig duk. Enbart 13 år gammal. Grannarna reagerar med fruktan. Kan det röra sig om den "blå mannen" som härjar i en närbelägen stad. Han som bryter sig in och våldtar hemmafruar?
Eller är det någon av grannarna runtomkring som kan vara skyldig?
Maggie som frågar sig var dag varför hon egentligen gifte sig med Chad. Han närmade sig de fyrtio med stormsteg men var mest som ett stort barn. Och nu hade hon två små barn med honom.
En dag hittar hon resterna av en duk i Chads bil. Kan det röra sig om samma duk som Linda Flagg låg inlindad i? Är hennes man mördaren tillika våldtäktsmannen?
Trots att jag får reda på mördarens identitet redan efter halva boken, så var det här en mycket spännande, välskriven och riktigt gripande thriller som engagerade mig oväntat mycket. Mördaren är en psykotisk pedofil som snart hittar sig ett nytt offer och jag satt riktigt som på nålar fram till slutet.
Riktigt imponerad blir jag av denna Doris Miles Disney, det finns vissa liknelser till Margaret Yorke och Ruth Rendell när dem var som bäst- och jag vill med ens läsa mer av henne!
Årets första toppbetyg, från mig!
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Flicka försvunnen
Liknande böcker:
Andnöd
 A. McCulloch
Vedergällning
 S. Avindell
Bestseller
 P. Engman
Fasornas hus
 R. Foley
Kroken
 L. Deighton
Gråt ej mer min älskling
 M. Higgins Clark
Black Ice
 B. Fritzpatrick
Samma Författare: