bokrecensioner boktips

Gungbrädan

Författare: Deborah Moggach
Genre: Deckare
ISBN: 9137119257


Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Familjen Price är en ganska vanlig familj, bosatt i en välmående villaförort till London. En dag händer något fullständigt oväntat . Prices vinner högsta vinsten på lotteri och hamnar i tidningen, med bild och allt. I en annan del av London får Eva syn på tidningsartikeln. Eva och hennes Jon är båda arbetslösa. När Eva läser om familjen Price grips hon av en vansinnig idé. Hon är övertygad om att det är förmögna människor och bestämmer sig för att kidnappa äldsta dottern ...
Lösensumman är en halv miljon pund, tidsfristen bara några dagar. Pappan Morris Price bestämmer sig raskt för att belåna huset, sälja aktierna i det egna företaget – ja, satsa allt för att tillmötesgå kidnapparnas krav. Med nöd och näppe klarar han det på utsatt tid. Och kort därefter är dottern hemma.
Men det är inte över. Det som hänt har förändrat familjen. Bollen är satt i rullning och det är nu det verkliga dramat börjar ...


Medelbetyg: 3,5 (6 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Gungbrädan :
2003-12-06 10:23
En spännande psykologisk thriller

En familj utsätts för en kidnappning.
Hela deras tillvaro ändras över en natt!
De väljer att lösa sin prekära situation själv!
Betyg 5
2004-01-13 15:23
Mycket spännande och inte som alla andra liknande historier, jag blev glatt överraskad av denna bok.
Betyg 5
2005-09-16 22:56
17-åriga Hannah blir kidnappad och hon verkar så osympatisk att jag tycker det är rätt åt henne och blir irriterad när föräldrarna betalar 6,5 miljoner och inte går till polisen.

Blir på dåligt humör av den här boken. Det beror på personerna som är osympatiska. Eller korkade. Genomgående. Jag gillar inte slutet heller. Jo jag läste faktiskt ut den till slut, under mycken möda. Provocerande illa!
Betyg 1
2006-06-12 18:46
Spännande och intressant. Jag blev så förbryllada att familjen genast gick med på kidnapparnas krav. Trots att det var så orimligt. Det var ju inte så att familjen var superduperrika och hade pengarna under huvudkudden. jag läste den så snabbt jag kunde för jag ville verkligen evta hur det slutade. Slutet var ju ett annorlunda slut. Ja annorlunda. Inte ett frågetecken och inte ett lyckligt slut.

Jag kan föreslå den här boken till alla som vill ha en roman som är lite deckare.
Betyg 3
2019-02-23 00:04
Boken pendlar mellan en 3:a och en 4:a för mig. Boken är egentligen ganska bra med skickligt nedskrivna personporträtt och en ganska ovanlig intrig som sticker ut från mängden. Och välskriven är den. Mitt största problem är dock det att för mig verkar det som om Deborah Moggach inte alls bestämt sig för i vilken genre hon skulle skrivna när hon höll på med den här boken. Boken pendlar i alla möjliga genres: Hurtfrisk roman, relationsroman, kidnappningsdrama, deckare och även slutligen psykotisk thriller. Och det stör mig lite det att boken pendlar mellan alla möjliga genres. För mig är den mest en roman med vissa spänningsinslag. Jag hade föredragit om författaren satsat på idén med en thriller och låtit spänningen stegras allteftersom. Den är på inga sätt dålig som sagt. Men jag trodde att jag skulle läsa en thriller, inte en relationsroman. Men när den är bra, är den riktigt engagerande tycker jag och slutet var också ganska bra!
Slutbetyg, en stark 3:a!
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Gungbrädan
Liknande böcker:
Det sista livet
 P. Mohlin
I mördarens nät
 V. Mcdermid
Återvändaren
 A. Sundkvist
Fallet 44:an
 V. Suneson
Briljantarmbandet
 F. Mellvig
Mord kring Maud
 V. Suneson
En giftig skandal
 K. Appelqvist
Snöblind
 R. Jónasson
Ringlinjen
 N. Hövenmark
Samma Författare: