bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Tulpanfeber
Liknande böcker:
Morianerna
 J. Ekström
Rika barn leka häst
 U. Trenter
Miss Pym ingriper
 J. Tey
Inga fler hemligheter
 E. Brunn
Fruktans hus
 M. Ahlstedt
Christine Falls
 B. Black
Surbrunnsgåtan
 K. Pettersson
Saknad, förmodad död
 S. Steiner
En högre rättvisa
 . Hjorth
Dvalan
 C. Grebe

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerGungbrädan

 
Författare: Deborah Moggach
Genre: Deckare
ISBN: 9137119257
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Familjen Price är en ganska vanlig familj, bosatt i en välmående villaförort till London. En dag händer något fullständigt oväntat . Prices vinner högsta vinsten på lotteri och hamnar i tidningen, med bild och allt. I en annan del av London får Eva syn på tidningsartikeln. Eva och hennes Jon är båda arbetslösa. När Eva läser om familjen Price grips hon av en vansinnig idé. Hon är övertygad om att det är förmögna människor och bestämmer sig för att kidnappa äldsta dottern ...
Lösensumman är en halv miljon pund, tidsfristen bara några dagar. Pappan Morris Price bestämmer sig raskt för att belåna huset, sälja aktierna i det egna företaget – ja, satsa allt för att tillmötesgå kidnapparnas krav. Med nöd och näppe klarar han det på utsatt tid. Och kort därefter är dottern hemma.
Men det är inte över. Det som hänt har förändrat familjen. Bollen är satt i rullning och det är nu det verkliga dramat börjar ...Medelbetyg: 3,5 (6 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Gungbrädan :


Hille 2003-12-06 10:23
En spännande psykologisk thriller

En familj utsätts för en kidnappning.
Hela deras tillvaro ändras över en natt!
De väljer att lösa sin prekära situation själv!
Betyg 5

anette 2004-01-13 15:23
Mycket spännande och inte som alla andra liknande historier, jag blev glatt överraskad av denna bok.
Betyg 5

monica 2005-09-16 22:56
17-åriga Hannah blir kidnappad och hon verkar så osympatisk att jag tycker det är rätt åt henne och blir irriterad när föräldrarna betalar 6,5 miljoner och inte går till polisen.

Blir på dåligt humör av den här boken. Det beror på personerna som är osympatiska. Eller korkade. Genomgående. Jag gillar inte slutet heller. Jo jag läste faktiskt ut den till slut, under mycken möda. Provocerande illa!
Betyg 1

rispan_na 2006-06-12 18:46
Spännande och intressant. Jag blev så förbryllada att familjen genast gick med på kidnapparnas krav. Trots att det var så orimligt. Det var ju inte så att familjen var superduperrika och hade pengarna under huvudkudden. jag läste den så snabbt jag kunde för jag ville verkligen evta hur det slutade. Slutet var ju ett annorlunda slut. Ja annorlunda. Inte ett frågetecken och inte ett lyckligt slut.

Jag kan föreslå den här boken till alla som vill ha en roman som är lite deckare.
Betyg 3

BlommigaBarbro 2019-02-23 00:04
Boken pendlar mellan en 3:a och en 4:a för mig. Boken är egentligen ganska bra med skickligt nedskrivna personporträtt och en ganska ovanlig intrig som sticker ut från mängden. Och välskriven är den. Mitt största problem är dock det att för mig verkar det som om Deborah Moggach inte alls bestämt sig för i vilken genre hon skulle skrivna när hon höll på med den här boken. Boken pendlar i alla möjliga genres: Hurtfrisk roman, relationsroman, kidnappningsdrama, deckare och även slutligen psykotisk thriller. Och det stör mig lite det att boken pendlar mellan alla möjliga genres. För mig är den mest en roman med vissa spänningsinslag. Jag hade föredragit om författaren satsat på idén med en thriller och låtit spänningen stegras allteftersom. Den är på inga sätt dålig som sagt. Men jag trodde att jag skulle läsa en thriller, inte en relationsroman. Men när den är bra, är den riktigt engagerande tycker jag och slutet var också ganska bra!
Slutbetyg, en stark 3:a!
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Gungbrädan


  Köp boken som film på cdon: