bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Gungbrädan
Liknande böcker:
1794
 N. Natt och Dag
Führerns barnmorska
 M. Robotham
Pojken som följde med..
 J. Dronfield
Kära Madame de Staël
 E. Lundström
Silvretsrike
 C. Iggulden
Krönikan om Ylva Alm 2..
 I. Skjelbakken
Galgen, gigan och tärn..
 P. Adler
Den andra dödssynden
 J. Guillou
Segraren
 S. Scarrow
Falken från Sparta
 C. Iggulden

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerTulpanfeber

 
Författare: Deborah Moggach
Genre: Historisk roman
Ämnesord: Historia, Romantik
Utgivningsår: 1
ISBN: 9789175250342
 
Spänning:  3
Romantik:  5
Humor:  2

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Amsterdam på sextonhundratalet är en stad där handel, konst och kultur blomstrar och där en tulpanfeber grasserar. Framgångsrika män låter måla sitt porträtt. Konstnären Jan van Loos får i uppdrag att måla av den förmögne gamle Cornelis Sandvoort och hans unga hustru Sophia. Och helt enligt tidens sed är de omgivna av symbolladdade föremål som timglas, dödskalle och - några tulpaner.
Målningen växer fram penseldrag för penseldrag och i samma takt utvecklas en passion mellan konstnären och den unga kvinnan. Men har de en gemensam framtid att se fram emot eller skall deras sköra lycka spricka liksom den överhettade tulpanlöksmarknaden?


Medelbetyg: 3,23 (13 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Tulpanfeber :


Hille 2003-11-11 09:59
Tulpanfeber råder i 1600 talets Amsterdam.
Vissa personer kan betala enorma summor för en enda liten tulpanlök!
En förmögen man låter sin unga vackra hustru avporträtteras av en målare allt i tidens anda.
Men passion uppstår...

En klart läsvärd bok!
Betyg 4

lillamy 2003-11-16 21:44

En bok som överträffade mina förväntningar, jag köpte den på årets bokrea och sedan har det blivit bortglömd. Men så såg jag en recension på denna sida om den så då plockades den fram och lästes.Den handlar om Cornelis Sandvoort och hans unga hustru Sophia som låter få sitt porträtt gjort av konstnären Jan van Loos. Passion uppstår mellan Jan van Loos och Sophia. Snart så hamnar de i en förbjuden relation och tankarna på att fly tillsammans börjar växa fram.
Betyg 5

mediant 2003-11-17 14:18
Tycte väldigt mycket om den här lite annorlunda historien=MVG
Betyg 5

jema 2003-12-28 19:07
Jag hade rätt stora förväntningar på den här boken eftersom alla gav den så glödande recensioner men jag tycker den kändes lite platt och förutsägbar med såna där ögonblick då man liksom bara inte orkar läsa längre. Det fanns dock en liten passage i boken som jag älskade: När Sophia berättar om tavlan av en stad under vatten som fanns i hennes barndomshem. Bara den passagen gör att jag ger den en 4:a istället för en trea.
Betyg 4

anette 2004-01-13 15:21
Håller med de andra, en trevlig historia och jag gillade den så mycket att jag läste Flicka med pärlörhänge som handlar om en tavla också kan man säga och den var lika bra.
Betyg 4

henrik 2004-02-04 20:37
Helt klart läsvärd bok. Framförallt eftersom den är lite annorlunda på sina sätt. Intressant att olika kapitel har olika huvudperson, vilket gör att man får händelserna beskrivna ur olika personers synvinklar och perspektiv..
Betyg 4

Mariekex 2004-04-29 10:33
Köpte boken på en pocketrea och glömde halvt bort den.. Läste den dock och blev positivt överasskad. Ingen bok som är jätteförutseende. Klart läsvärd!
Betyg 4

tekoppen 2006-10-03 10:53
Ett helt okey tidsfördriv men inte mer.
Betyg 2

Oline 2007-03-29 21:18
Hej!
Kärlek, svek och tragedi
Ganska lik "Flicka med pårlörhänge" av Tracy Chevalier, men sämre...inte lika passionerad.
Betyg 3

animisha 2007-07-18 21:29
Jag tycker om romaner som avspelar sig i en annan tid så att man får en bild av den, men jag tycker att det är helt onödigt att använda sig av ett stelt och formellt språk. Dessutom kunde dramat inte alls fånga mig.
Betyg 1

Fayance 2007-08-29 12:08
Den var väl lite sådär... jag lånade boken då jag såg att den utspelade sig i Holland på 1600-talet en tidsperiod som jag är intresserad av, men det fanns inte särskilt mycket liv i historien. Den hade väl sina ögonblick, men kändes lite oinspirerad och lite klichéaktig. Författaren skulle kunna ha fått ut lite mer av den här historien, karaktärerna kändes då och då lite platta.
Betyg 2

Candrah 2010-04-26 18:39
Jag förstår inte vad som kan gå fel. Egentligen är denna sortens böcker jag tycker bäst om, men jag fann absolut inget intresse för boken eller dess huvudpersoner. Huvudpersonerna är ytliga, tråkiga och irriterande och Deborah Moggach har ingen känsla för passion. Nej tack!
Betyg 1

bonadea 2012-11-23 13:32

Det är en ok bok att läsa för att fördriva tiden men det är ingen bok som lämnar några djupare spår efter sig. Den delen som handlade om självaste tulpanfeber råde under 1600 talet i Amsterdam var jätte intressan fakta. Istället för aktier spekulerade framgångsrika män i tulpanlökar, och priset på vad en som tulpanlök kunde kosta var chockerande. 


Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Tulpanfeber


  Köp boken som film på cdon: