bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Allt är guld Sune
Bert + Samira = sant
Bert och bacillerna
Bert och badbrudarna
Bert och data-dejten
Bert och friheten
Bert och Heman Hunters
Bert och kalla kriget
Berts bokslut
Berts första betraktelser
Duktigt, Sune!
Emanuel Hobbyfrälsaren
Fy katten, Sune!
Plugghästen Sune
Sagan om Sune
Sjäjvklart Sune
Släkten är värst Sune
Sune börjar tvåan
Sune i Grekland
Sune och klantpappan
Sune och Svarta Mannen
Sune och Tant Tonåring
Sune älskar Sophie
Sune älskar Sophie
Sunes hemligheter
Liknande böcker:
Norra Latin
 S. Bergmark Elfgren
Slutet
 M. Strandberg
Det sjunde rummet
 E. Svernström
Det övergivna barnhemmet
 E. Svernström
Silverdelfinen
 A. Eklund Lykull
Birgitta går i dansen
 A. Falk
Källartrappan
 A. Falk
En dam försvinner
 A. Falk
Sheriffpojken
 K. Genberg
Tobby, Tomas och Tina..
 K. Sonne

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerEmanuel

 
Författare: Sören Olsson & Anders Jacobsson
Genre: Ungdom
Ämnesord: humor, kärlek, ungdom
ISBN: 9129653770
 
Romantik:  2
Humor:  5
Sorglig:  3

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Snäll och duktig, enligt mamma. En mes, en tönt, tycker före detta kompisen Markus. Värdelös på fotboll. Sant är i alla fall att foto-nörden Emanuel är 16 år och går på gymnasiet. Fast han chattar ofta under signaturen "Sugen kille 19". Gissa vad han är sugen på? Just det... Emanuel är ganska förvirrad av allt som händer omkring honom. Måste man t ex dricka spygrogg och knarka och klä av sig naken för att bli accepterad? Och hur gör man för att en sån snygging som Helene ska lägga märke till en?

Medelbetyg: 3,73 (11 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Emanuel :


Hanako 2005-01-16 10:21
Emanuel är en ganska förvirrad, osäker tonåring som precis börjat första året på gymnasiet. Hans största intresse i livet är att fotografera, & det är just så, genom kameralinsen, som han för första gången stöter på Helene.
I den nya klassen finner han framförallt en ny vän, Tage, med den utvecklingsstörda brodern som i slutet av boken förändrar Emanuels liv, & så fpr han jobb hos Maffa, i en videoaffär som hyr ut porrfilmer och säljer saker som har med sex att göra.

Den här boken är helt klart bra och rolig. Sören & Anders varvar allvar med humor på ett skickligt och bra sätt. De skriver lättläst och intressant, men emellanåt tycker jag att det känns som att de verkligen anstränger sig för fullt för att försöka vara roliga. Ett försök som inblans misslyckas enligt mig.
Är man ute efter att läsa en bok med humor i Bert-stil så tycker jag inte att detta är någon bra bok. Bert-böckerna har en helt annan humor, och inte alls lika mycket sex fixering hela tiden.
Men är man ute efter humor blandat med allvar så är denna bok perfekt.
Dock tycker jag att det var lite överdrivet det här med sexfixeringen vid olika internet chatter. Hur mycket jag än har chattat i mina dagarr (när jag var mindre, nu tycker jag att det är tråkigt) så har jag aldrig varit med om att nästan varenda människa är ute efter sex.
Så betyget på denna bok får bli en trea, dock en stark trea.
Betyg 3

olle_ball 2005-03-25 13:01
Han vill ju inget illa. Är han e fototönt? Emanuel 16 år hittar kärleken till slut.
Betyg 5

mana 2005-03-26 13:39
det här är den första boken om emanuel och den bästa av de emanuel böcker som jag läst. den känns inte lika överdriven som de andra har en tendens att göra. skrattade till och med emellanåt.
Betyg 3

aik 2005-11-21 21:05
emanuel är den bästa bok som jag har läst men vem har skrivit det där med olle ball?? jag heter det ibland och det gick inte att heta det och jag gav den 5 poäng
Betyg 5

Paula90 2006-10-10 23:35
Intressant, bra, lättläst, rolig.
Kul att läsa, när man väl kommer in i boken(vilket man gör fort), vill man knappt sluta.

Man känner igen sig, om hur de beskriver vissa saker.

Emanuel är en förvirrad, osäker tonåring. Som kanske får till det i slutändan?

Ångrar inte att jag läst den här boken. En fyra= 4+. :)

Betyg 4

borr 2007-03-17 14:02
Bra första bok i serien.
Betyg 4

gottelisa 2008-07-01 14:36
de första böckerna som jag verkligen läste ut var dessa böcker...tyckte de var riktigt bra...var visserligen ett par år sedan jag läste dem,men e säker på att jag fortfarande skulle gilla dem!
Betyg 3

Efji 2008-08-03 05:02
Jag älskar Emanuel<3
Betyg 4

urok2 2008-10-31 08:49
Wow, nu ska en fyrtiotaggare recensera en ungdomsbok. Hur ska detta sluta. Nå, eftersom jag växte upp med Hans Eric Hellbergs böcker och Sue Townsends böcker om Adrian Mole har det varit ganska lätt att ta till sig Bert-böckerna som rör sig en smula i samma marker. När jag därför hittade den här boken på antikvariatet tyckte jag att jag kunde ge den en chans. Och blev inte besviken.

Boken handlar om den unge Emanuels känsloliv och sexuella frustration, ett ämne som författarparet behärskar väl. I detta är boken en direkt efterföljare till Bert-böckerna, dock utan dagboksformen. Personerna påminner starkt om Sue Townsends, Emanuel=Adrian, Helene=Pandora, Tage=Baz, samma dysfunktionella föräldrar (även om de i den här boken får en ganska undanskymd plats), o s v. Inte originellt, men det fungerar. Berättandet interfolieras med chattkonversationer, vilket också fungerar (även om det får en att tvivla om huruvida ungdomar över huvud taget har någon hjärna). En av bokens största behållningar är dock Per, kompisen Tages utvecklingsstörde bror. Han skildras med både humor och värme och är en krydda i berättelsen. Faktum är att skildringen av Per får mig att undra om inte författarna har egen erfarenhet av utvecklingsstörda. Bra är det under alla omständigheter.

Sammantaget är detta en trivsam ungdomsbok, som med behållning kan läsas även av oss äldre. Kanske ger det en viss förståelse för ungdomars tankar och beteenden. Eller också befäster det den vanligaste och enklaste inställningen: Man kan inte lita på någon under trettio.
Betyg 3

Efze 2009-02-21 22:08
Sån rolig bok, kunde inte sluta skratta.
Hoppas de andra böckerna i serien är lika bra!

Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Emanuel


  Köp boken som film på cdon: